-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERASMUS patirtis: buitiniai rūpesčiai (IX dalis)

Šeštadienio proga atsikėlėme toli gražu ne su pirmais aušros spinduliais. Dominykas miegojo ant pripučiamo čiužinio ir prabudo suriestas nugaros skausmų. Mano miegas ant mažo pripučiamo JAV armijos kilimėlio irgi nebuvo įspūdingas. Vienai nakčiai tikrai puiku, bet 4 mėnesių taip praleisti tikrai nesinorėtų. Įsitikinome, kad tikrai reikia vykdyti šios dienos planą ir važiuoti į artimiausią „IKEA“ parduotuvę.
Čekiai
Čekiai / Vytauto Ulozo nuotr.

Daugiau Vytauto pasakojimų rasite čia.

Susidarėme nemažą reikalingų daiktų sąrašą ir išvažiavome apsipirkti. Prancūzijoje visi tradiciškai apsiperka savaitgalį ir tokiais kiekiais, kad užtektų visai savaitei, todėl šalia užmiestyje esančių prekybos centrų nusidriekia didžiulės eilės.

Gerokai mes tą „IKEA“ nusiaubėme – pora čiužinių (neblogi, todėl prisižadėjome partempti į Lietuvą), antklodės, skalbinių dėžė, kabykla, pakabinamos lentynos, peiliai, trintuvė, taurės ir dar visokių smulkmenų, kad pagaliau galėtume išsikrauti lagaminus ir iš tiesų pasijausti kaip namie. Na, pasijausti kaip namuose materealus šlamštas nepadės, nes tikrieji namai yra ten, kur brangiausi žmonės, bet bent jau dabar galėsime gyventi patogiai. Po „IKEA“ nusiaubėme dar ir maisto parduotuvę, todėl į automobilį po to sunkiai ir besutilpome.

Grįžę į butą viską susitvarkėme, susidėliojome į vietas, pagaliau ištuštinome lagaminus ir galų gale iš kelioninės fazės perėjome į sėslią. Kuo toliau, tuo darosi vis jaukiau čia būti, tik aš nenustoju burbėti, kad dar reikia kilimo ir tada jau tikrai bus gerai. Galbūt pavyks surasti vietinių žmonių, kurie norės kokį ne naują nebrangiai perleisti. Buitiniai reikalai, deja, užima begalę laiko, todėl bebandant apsipirkti ir įsikurti diena ėmė ir prašvilpė. Įkurtuvių proga pasidarėme šventinę vakarienę ir net atsikimšome butelį balto vyno. Tikėkimės, kad buitinio realizmo etapas pagaliau baigtas ir dabar daugiau laiko bus galima skirti kitiems, dar smagesniems dalykams.

Bus daugiau!

Vytauto Ulozo dienoraštis.

Buvai išvykęs studijuoti svetur pagal ERASMUS mainų programą? Dar neišblėso ten patirti įspūdžiai bei nuotykiai? Pasidalyk ERASMUS patirtimi su kitais studentais. Savo pasakojimą ir keletą nuotraukų siųsk el. paštu studentai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius