Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastika vienys jaunimą iš Turkijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos

Šiandien Ventės kaime prasideda Lietuvos jaunimo centro organizuojami jaunimo mainai, kurių metu fantastika besidomintys trisdešimt du jaunuoliai iš Turkijos, Vengrijos, Lenkijos ir Lietuvos visą savaitę dalyvaus projekto „Under the wings of imagination III“ veiklose.
Studentai
Studentai / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Projektu norima  paskatinti jaunų  žmonių domėjimąsi fantastika ir, pasitelkiant jos turimais privalumais, kurti platesnį Europinį identitetą. Norima suteikti jaunimui galimybę, dalinantis žiniomis apie fantastiką, šalių kultūrą, jaunimo veiklas, geriau pažinti vieni kitus, sugriauti kai kuriuos stereotipus. Juk būtent bendravimas, draugiškų ryšių užmezgimas kartais atveria akis, jog, nors ir esame skirtingi, mus jungia daug daugiau panašumų“, – sako vienas iš projekto rengėjų Martynas Norbutas.

Pasak M. Norbuto, projekto dalyviai bus įtraukti į „tiesioginį dalyvavimo žaidimą vaidmenimis“ (LARP), sekdami savo šalių pasakomis kartu kurs fantastines istorijas, lanklysis Rusnės, Šilutės mokyklose, vaidins Klaipėdos viešosiose erdvėse, susitiks su vietos bendruomene, dalinsis žiniomis apie savo šalių tradicijas ir papročius, pristatys fantastines knygas ir filmus.

 „Visą savaitę skirtingų šalių jaunimas atliks begalę veiklų kartu, taip pažindami ne tik savo kultūras, bet ir vieni kitus. Mes tikimės, kad užsimezgusios draugystės taps pagrindu bendriems projektams ateityje. Juk veiklus, degantis noru įgyvendinti savo slapčiausias idėjas jaunimas – ES ateitis. Suteikus galimybę pažinti skirtingas šalis kuriame saugesnę, tolerantiškesnę ir brandesnę visuomenę“, – įsitikinęs Martynas Norbutas.

Organizatorių teigimu, tikimasi, kad šis projektas bus tęstinis. Projektas anksčiau jau buvo vykdytas Lenkijoje, šiuo metu jis pirmą kartą vyksta Lietuvoje. „Pasiekti rezultatai parodys ar projektą bus bandoma vystyti toliau mūsų šalyje. Jau dabar akivaizdu, kad fantastų bendruomenės Lietuvoje yra pakankamai silpnos, tačiau kiekvienas iš mūsų norime svajoti, pasinerti į pasaulius, kuriuose viskas įmanoma, – šis jausmas bei buvimas tarp tokių pat kaip tu, turėtų užkrėsti jaunimą dalyvauti panašiuose projektuose ateityje“, – teigia M. Norbutas.

Projektas yra remiamas programos „Veiklus jaunimas“. Pranešimas atspindi subsidijos gavėjo, bet ne Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, kuri neatsako už medžiagos turinį ir už galimą informacijos panaudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius