-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Geriausiems Lietuvos abiturientams įteikti apdovanojimai

Šeštus metus iš eilės Lietuvos abiturientams, kurie geriausiai išlaikė valstybinius brandos egzaminus, įteikti apdovanojimai. SEB bankas laikosi tradicijos skatinti geriausius abiturientus, kurie renkasi laikyti daugiau egzaminų nei kiti bendraamžiai ir geba pasiekti pačių aukščiausių rezultatų.
Apdovanojimai
Apdovanojimai / SEB banko nuotr.

Geriausiems Lietuvos abiturientams įteikti specialūs banko prizai – investicinių fondų dovanų čekiai ir mokėjimo–laisvalaikio nuolaidų kortelė „SEB laisvalaikis“.

„Siekiame suteikti papildomos motyvacijos tiems jauniems žmonėms, kurie dar mokyklos suole sugeba išsiskirti iš bendraamžių savo universalumu, branda, ir paskatinti būti lyderiais tolesnėje savo veikloje“, – sakė minėto banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Padedant Nacionaliniam egzaminų centrui (NEC) bankas kasmet atrenka ir apdovanojimus įteikia mokiniams, laikiusiems ne mažiau kaip keturis valstybinius brandos egzaminus ir surinkusius aukščiausius jų įvertinimo balus. Tuo atveju, jeigu abiturientas laikė daugiau egzaminų, sumuojami keturi geriausi pasiekti rezultatai.

Remiantis NEC duomenimis, šiais metais prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 49 609 kandidatai, tačiau tik 39 proc. jų ryžosi laikyti keturis ir daugiau egzaminų.

Iš viso šiemet apdovanoti 51 geriausiai baigiamuosius egzaminus išlaikęs Lietuvos abiturientas iš 16 šalies vietovių – 24 iš Vilniaus, 5 iš Panevėžio, po 4 iš Kauno ir Klaipėdos, po 2 iš Šiaulių ir Mažeikių, po 1 iš Plungės, Druskininkų, Marijampolės, Kretingos, Utenos, Rokiškio, Palangos, Anykščių, Vilniaus raj. Nemenčinės, Kauno raj. Garliavos.

Tarp 51 apdovanoto abituriento - net  per egzaminus gautų120 šimtukų. Trys abiturientai pasiekė maksimalų rezultatą, t. y. iš 4 pasirinktų egzaminų iš viso surinko 400 balų. Net 19 apdovanotų abiturientų studijuos užsienio universitetuose: 17 iš jų pasirinko studijas Jungtinėje Karalystėje ir įstojo į Kembridžo, Jorko, Glazgo, Edinburgo, Mančesterio, Birmingemo, Niukaslio bei Sent Andrius universitetus, kiti – Danijos Aalborgo bei Prancūzijos Sciences Po universitetuose. Daugiau nei pusė apdovanotų abiturientų nurodė pasirinkę studijas Lietuvoje, daugiausia – Vilniaus universitete. Populiariausios nurodytos studijų kryptys – medicinos bei odontologijos, fizikos, biochemijos, filologijos, teisės, politologijos, kultūros istorijos ir antropologijos bei psichologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius