-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiu Europos jaunuoju tyrėju pripažintas kaunietis Povilas Kavaliauskas – gimęs būti mokslininku

„Mokykla jam suteikė sparnus, o mes jį išmokėme skraidyti“, – apie Europos sąjungos Jaunųjų mokslininkų konkurse triumfavusį kaunietį Povilą Kavaliauską pasakojo jo darbo mokslinė vadovė Rita Plančiūnienė.
Povilas Kavaliauskas
Povilas Kavaliauskas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Jis gimęs būti tyrėju, mokslininku. Smagu, kad atrado sau mielą sritį“, – P.Kavaliauskui gražių žodžių negailėjo Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos direktorė Irena Kašienė.

2011 m. Nacionalinio etapo Jaunųjų tyrėjų konkurse Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos abiturientas užėmė 1-ąją vietą. 2011 m. rugsėjo 23-28 dienomis Povilas atstovavo Lietuvai Europos Sąjungos Jaunųjų mokslininkų konkurse Helsinkyje.

P.Kavaliausko darbas „Naminių musių (Musca domestica) vaidmuo platinant atsparias bakterijų padermes“ pripažintas geriausiu tarp visų dalyvių. Ne vienerius metus tyrinėjęs musių pernešamas ligas, jis nustatė atsparių antibiotikams bakterijų paplitimo dažnį įvairiuose šalies ekologiniuose arealuose.

„Mokykla Povilui suteikė sparnus, o mes jį išmokėme skraidyti. Jis kiekvieną dieną praleisdavo daug laiko laboratorijose, mokėsi kaip tirti, kaip tinkamai pateikti medžiagą. Jis laimėjo tik todėl, kad idėja ir visas atliktas darbo buvo jo paties“, – apie jaunąjį mokslininką pasakojo darbo mokslinė vadovė, Kauno klinikų mokomosios laboratorijos vedėjo pavaduotoja, docentė R.Plančiūnienė.

Docentė džiaugėsi, kad būsimas mokslininkas jau dabar turi ko išmokyti mikrobiologus. P.Kavaliauskas jau dabar žino, jog norėtų studijuoti molekulinę biologiją arba mikrobiologiją, todėl domisi ir ieško stipraus universiteto užsienyje, kuriame galėtų gauti stipendiją savo mokslinei veiklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius