Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įmonės atviros studentams: atlikę praktiką, pasilieka dirbti

Pavasarį išaugęs studentų poreikis rasti praktikos ar darbo vietą suteikia įmonėms galimybę atnaujinti personalą, susipažinti su jaunais ir motyvuotais žmonėmis. Vilniaus universiteto (VU) Karjeros dienose šiemet dalyvausiančių įmonių atstovai sutaria, kad diplomas nėra vienintelis įdarbinimo rodiklis, o į praktiką priimama suteikiant pastovaus darbo sąlygas.
Mokiniai
Studentai / „Scanpix“ nuotr.

Tris dienas truksiančiame VU Karjeros dienų renginyje įmonės sieks sudominti studentus savo specifika, perspektyvų ir karjeros galimybių gausa. Seminarų, konferencijų bei diskusijų metu studentai turės galimybę išgirsti jiems aktualių kompanijų prisistatymus arba rasti įkvėpimo ir pasisemti žinių organizatorių rengiamuose užsiėmimuose.

Praktikantui ir nuolatiniam darbuotojui – vienodos sąlygos

Logistikos įmonės „Girteka Logistics“ atstovas Vaidotas Misevičius tikina, kad jų įmonėje praktiką atliekančių jaunuolių yra nemažai: „Mūsų praktikos specifika yra tokia, kad į ją atėjęs žmogus gauna visavertę darbo vietą. Jam paskiriamas toks pat darbas kaip ir šalia esančiam nuolatiniam darbuotojui. Atlikus praktiką, dažnai siūlome studentams pasilikti ilgesniam laikui.”

Personalo vadovo teigimu, karjeros galimybių yra tikrai daug: daugiau nei pusė kompanijos vadovų yra užaugę toje pačioje įmonėje, o motyvuotas žmogus turi galimybę per pusmetį nuo darbo pradžios pakilti iš asistento į vadybininko poziciją.

„Priimant į praktiką ar nuolatinę darbo vietą, svarbi žmogaus motyvacija dirbti tam tikroje sferoje, polinkis vadovautis įmonės vertybėmis“, – teigia V. Misevičius. Anot pašnekovo, džiaugiamasi, kad praktikantai linkę lengviau prisitaikyti prie darbo sąlygų, o didžioji dalis lieka įmonėje ir po praktikos.

Paantrindama V. Misevičiui, informacinių technologijų, konsultavimo ir verslo procesų paslaugų įmonės „Cognizant Lithuania“ atrankų specialistė Rasa Bartkė tikina, jog kasmet priimama apie 10 praktikantų, kurie po praktikos beveik visi pasilieka dirbti ilgesniam laikotarpiui. „Darbuotojų amžiaus vidurkis yra 29 metai. Tai reiškia, kad kompanijoje dirba jauni ir veržlūs žmonės, yra sudarytos sąlygos siekti karjeros aukštumų įmonės viduje.“

Abiejų atstovų teigimu, šiuo metu Lietuvoje stengiamasi sukurti geresnes darbo sąlygas studentams-praktikantams: suteikiamos tam tikros darbo funkcijos ir atsakomybės, konkurencingas darbo užmokestis, galimybė dalyvauti visose įmonės socialinėse veiklose.

Po Karjeros dienų – pagyvėjimas

Įmonių atstovai pabrėžia, kad dalyvavimas VU Karjeros dienose yra tikslinis, kadangi Vilniaus universiteto studentų parengimas yra geras, o akcentas – anglų kalbos mokėjimas. „Mūsų tikslas – supažindinti studentus su kompanijos veikla, suteikti studentams galimybes turimas žinias pritaikyti praktikoje“, – teigia R. Bartkė. „Girteka Logistics“ atstovas pabrėžia, kad po Karjeros dienų jaučiamas pagyvėjimas įmonėje: atsiranda nemažai susidomėjusių studentų, siekiančių praktikuotis ar įsidarbinti.

Vilniaus universiteto Karjeros dienos – kasmetinis Vilniaus universiteto Studentų atstovybės (VU SA) organizuojamas renginys, sulaukiantis didelio susidomėjimo tarp studentų, dėstytojų ir visuomenės. Karjeros dienų metu įmonės prisistato studentų auditorijai, kviečia diskutuoti, sudalyvauti įmonių mugėje ar greituosiuose darbo pokalbiuose. Šiemet renginys vyks kovo 21–23 dienomis Vilniaus universiteto Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre. Daugiau informacijos: www.vu-kd.lt arba „Facebook“ paskyra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius