Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ir atšvaitai gali būti madingi

Tai įrodė daiktų dizaineris Martynas Kazimierėnas, sukūręs stilizuotus aksominius atšvaitus. Anot jo, naujos kartos atšvaitai puikiai atlieka saugumo funkciją, tačiau nuo įprastų skiriasi kaip iPod nuo kiniškos magnetolos.
Martynas Kazimierėnas dizaino parodoje Niujorke
Martynas Kazimierėnas dizaino parodoje Niujorke / 15min.lt

„Žmonės nedėvi atšvaitų ne dėl to, kad jie nereikalingi. Tiesiog suaugęs žmogus nelabai nori segtis į atlapą ryškaus plastikinio meškiuko. Sukūrus kitokį atšvaitą pavyko sujungti du dalykus – formą ir funkciją“, – sako Martynas, metų pradžioje už stilingus atšvaitus „Pravdos“ išrinktas geriausiu naujoku dizaine. 

15min.lt/Atšvaitai
Atšvaitai

Martynas pasakoja, kad derinant medžiagą ir formą prie atšvaitų–aksesuarų  teko padirbėti kelis mėnesius. Rezultatas – minimalistiniai balti, pilki ir juodi atšvaitai švyti ne ką blogiau nei salotiniai ir puošia žmonių drabužius, rankines, dviračius. 

„Juos galėtų drąsiai įsisegti ir klestinčios įmonės projektų vadovas, ir barakuda, ir ŠMC fotografas“, – atšvaitus savo internetiniame puslapyje pristato Martynas.

Praėjusiais metais debiutavę Vilniaus „Dizaino savaitėje“, šiuo metu M. Kazimierėno atšvaitai pasiekė kitas pasaulio šalis. Žmonių, įsisegusių dizainerio kurtus atšvaitus, jau galima sutikti Stokholme, Londone, Berlyne, Niujorke, Tokijuje. 

15min.lt/Martynas Kazimierėnas
Martynas Kazimierėnas

„Dažniausiai atšvaitais domisi jauni žmonės. Bet kartą per kalėdinį turgų Vilniuje vienas žmogus ju įsigijo net dvidešimt – visai šeimai. Tikriausiai dabar mano atšvaitu pasipuošusi vaikšto ir viena kita provincijos močiutė“, – juokėsi Martynas.

Šiuo metu dizaineris kuria dar vieną saugumą kelyje užtikrinantį aksesuarą, tik šįkart jis skirtas ne žmonėms, o jų keturkojams draugams.

Saugumu kelyje besirūpinantis Martynas sutiko įsteigti prizus abiturientams, 15min.lt pasirašiusiems Sėkmės kelio sutartį. Dešimt abiturientų galės pasipuošti jo kurtais atšvaitais ir gatvėje jaustis madingi ir saugūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius