-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš istorijos egzamino Panevėžyje pašalintas mobiliuoju telefonu naudojęsis abiturientas

Iš valstybinio istorijos egzamino Panevėžyje išvarytas vienas mobiliuoju telefonu naudojęsis abiturientas, dar vienas į egzaminą atvyko apsirengęs chalatą ir šlepetes, tačiau jam leista egzaminą baigti.
Matematikos valstybinis brandos egzaminas
Matematikos valstybinis brandos egzaminas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Egzaminas

Kaip BNS tvirtino Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus pavaduotoja Teresė Blaževičienė, abu incidentai užfiksuoti tame pačiame egzaminų centre Panevėžyje.

„Vyriausioji egzamino vykdytoja informavo, kad į vieną egzamino centrą atėjo vaikinas su vyšniniu chalatu ir šlepetėmis. Iš tos pačios grupės buvo pašalintas dar vienas vaikinas dėl telefono įsinešimo ir bandymo naudotis“, – sakė T.Blaževičienė.

Anot jos, abu vaikinai greičiausiai buvo iš tos pačios mokyklos.

„Galbūt jie taip sprendė tarpusavio santykius, gal buvo susilažinę. Bet egzaminų vykdytojai reagavo normaliai, kadangi tvarkos aprašo pažeidimų nebuvo – nenustatyta, kaip apsirengęs asmuo turi ateiti į egzaminą“, – sakė ji.

Antrasis vaikinas buvo pašalintas net po trijų įspėjimų dėl naudojimosi mobiliuoju telefonu, nors iš egzamino pašalinti asmenį galima vien už telefono įsinešimą.

Daugiau pažeidimų NEC neužfiksavo.

Centro duomenimis, istorijos egzaminą šiemet rinkosi 15 tūkst. 268 abiturientai, jie egzaminą laikė 150-yje centrų. Egzaminas truko tris valandas.

Pernai istorijos egzaminą rinkosi 16 tūkst. 213 abiturientų.

Brandos atestatui gauti mokiniai ir buvę mokiniai privalo išlaikyti du brandos egzaminus: vienas iš jų privalomas valstybinis ar mokyklinis lietuvių kalbos ir literatūros, antrą egzaminą galima rinktis iš valstybinių matematikos, istorijos, biologijos, geografijos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, užsienio kalbų (anglų, prancūzų, rusų, vokiečių,) arba mokyklinių gimtųjų kalbų (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių), menų, muzikologijos ir technologijų egzaminų.

Iš viso prašymus laikyti brandos egzaminus šiemet buvo pateikę 38,5 tūkst. kandidatų – beveik 1,5 tūkst. mažiau nei 2013-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius