Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleistuvių proga – dovana mokyklai

Išleistuvėms besiruošiančių abiturientų tėvai paprastai negaili atseikėti šimtus litų šiai šventei. Tačiau toli gražu ne visi supranta, kam reikia teikti brangias dovanas mokykloms, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Dizainerė Irena Brusokienė su merginomis, papuoštomis išleistuvių suknelėmis
Išleistuvių suknelėmis papuoštos merginos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šią ir artimiausią savaitę visoje Lietuvoje vyks abiturientų išleistuvių pobūviai. Finansinė šių renginių našta teks tėvams, mat retas kuris iš buvusių moksleivių turi pajamų, kurias galėtų skirti tokiai šventei. Dalis suaugusiųjų bambėdami traukia iš piniginių šimtines, kad tik neapsijuoktų prieš savo atžalų bendraklasių tėvus. Vidutiniškai vieno abituriento tėvams tenka 400–500 litų ar didesnė finansinė našta.

Klaipėdietis Arvydas P., kurio sūnus šiemet baigė vieną iš uostamiesčio gimnazijų, stebisi, jo manymu, nesveiku abiturientų tėvų dosnumu, rašo „Lietuvos žinios“.

„Visi dejuoja, kad neturi pinigų, tačiau šimtus paleidžia vėjais. Kitaip nepavadinčiau puotos viename brangiausių Klaipėdos restoranų, milžiniškų puokščių gimnazijos pedagogams, pirmosioms mokytojoms bei dovanos mokyklai. Mano sūnaus klasėje šiais reikalais rūpinosi jau nuo pavasario susibūrusi tėvų, tiksliau – mamų, iniciatyvinė grupė. Iš pradžių sūnus nenorėjo dalyvauti puotoje, tačiau vėliau persigalvojo. Todėl kiekvieną mėnesį ir mokame po vieną ar kelis šimtus litų tai iniciatyvinei grupei“, – piktinosi vyriškis.

Jo žiniomis, pati puota kainuos per 5 tūkst. litų. Dar pinigų bus skiriama abiturientų fotoalbumui leisti, gėlėms, dovanoms pedagogams ir... dovanai mokyklai.

„Dėl dovanos mokyklai labiausiai piktinuosi, mat jos mes, tėvai, neketinome pirkti. Tačiau vaikams auklėtojos pasakė, kad visos ankstesnės laidos ką nors gimnazijai palikdavo, todėl taip esą turėtume elgtis ir mes. Jos tik perdavė administracijos pageidavimą, ko šiemet gimnazijai labiausiai reikėtų“, – tikino pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius