-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanų kultūros savaitei Vilniaus universitete startą davęs ispanas atskleidė, kuo jį nustebino lietuviai

Pirmadienį Vilniaus universitete (VU) duotas startas V-ajai Ispanų kultūros savaitei. „Ispanija – labai graži šalis, žinau Barseloną“, – tokius ir panašius žodžius Ispanų kultūros savaitės koordinatorius Jose Antonio Calzonas Garcia, skaičiuojantis Lietuvoje septintą mėnesį, esą girdi bene visur, kur eina, – „taksi automobilyje, ligoninėje, pačiame VU“. Kovo 31 d.-balandžio 4 d. VU atveriamas „langas“ į šią šalį, suteikiantis galimybę kiekvienam norinčiam artimiau ją pažinti.
Jose Antonio Calzonas Garcia
Jose Antonio Calzonas Garcia / Ramintos Važgėlaitės nuotr.

Anot Jose Antonio Calzono Garcios, užsukusių į Ispanų kultūros renginius laukia filmai, įvairūs pristatymai, spektaklis, muzikiniai pasirodymai, poezijos skaitymas (visą programą rasite žemiau). Pasak jo, didžiausias įvertinimas tiems, kurie rengė šią savaitę, bus žmonių apsilankymas renginiuose.

Beje, sveikindamas atidarymo svečius, Ispanų kultūros savaitės koordinatorius neslėpė, kad lietuviai jį nustebino:

„Yra keletas dalykų, kurie mane Lietuvoje nustebino. Didelė dalis Lietuvos visuomenės – tikri poliglotai, kalbantys 3-4 kalbomis. Kitas nustebinęs dalykas – lietuvių susidomėjimas ispanų kalba ir kultūra“, – prisipažino jis.

Didelė dalis Lietuvos visuomenės – tikri poliglotai, kalbantys 3-4 kalbomis. Kitas nustebinęs dalykas – lietuvių susidomėjimas ispanų kalba ir kultūra, – prisipažino jis.

Sveikinimo žodį susirinkusiems tarė ir Ispanijos karalystės ambasadoriaus pavaduotojas kultūros reikalams Carlosas Lucini Baquerizo. Jis prisiminė, kad vos atvykusio į Lietuvą jo laukė nemaloni žinia – buvo panaikinta lektorių programa. „Džiaugiuosi, kad tą programą atsikovojome ir kad su mumis yra lektorius Jose Antonio Calzonas Garcia“, – kalbėjo jis, o baigdamas Ispanų kultūros savaitės rengėjams padėkojo prabildamas lietuviškai.

Renginyje kalbėjo ir VU Filologijos fakulteto dekanas Antanas Smetona, pasidžiaugęs jau tradiciniu tapusiu renginiu ir pranešęs, jo žodžiais tariant, „džiugią žinią, kad nuo kitų metų universitete bus pasiūlyta ispanų filologijos programa“. Galimybe „panirti į kalbinę ir kultūrinę aplinką“ pasidžiaugė ir Užsienio kalbų instituto direktorė Roma Kriaučiūnienė. Ji priminė, kad antradienį laukia Ispanų kultūros savaitės „vinis“ – renginys, skirtas pristatyti Kristijono Donelaičio „Metų“ vertimo iš lietuvių į ispanų kalbą darbus ir linksmybes.

Po sveikinimo kalbų išaušo metas ispanų kino ciklui. Pirmasis filmas – ¡Ay, Carmela! (rež. Carlos Saura.)

VIDEO: ¡Ay, Carmela! (rež. Carlos Saura.)

Organizatoriai: Vilniaus universitetas, Ispanijos karalystės ambasada Lietuvoje

Koordinatorius: Jose Antonio Calzonas Garcia

Vieta: Vilniaus universitetas, Universiteto g. 5. Auditorijos: K. Donelaičio aud., 107 aud. ir 92 aud. (Filologijos fakultetas) bei Mažoji aula (Vilniaus universiteto Centriniai rūmai).

VU nuotr./V-osios Ispanų kultūros savaitės programa
VU nuotr./V-osios Ispanų kultūros savaitės programa

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius