-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išrinkus VGTU Rektorių savo vadovą keičia ir Studentų atstovybė

Vilniaus Gedimino technikos universiteto Studentų atstovybėje (VGTU SA) jau kurį laiką jaučiamas pokyčių metas – baigiami paskutiniai kadencijos darbai, organizuojami debatai, fakultetų seniūnų konferencijos, ruošiama nauja prezidento komanda, kuri ambicingai bei savanoriškai atstovaus studentų interesams. Mažiau nei po mėnesio – spalio 27 dieną – organizacija rinks naują vadovą.
Išrinkus VGTU Rektorių savo vadovą keičia ir Studentų atstovybė.
Išrinkus VGTU Rektorių savo vadovą keičia ir Studentų atstovybė. / VGTU SA nuotr.

Į prezidento postą dokumentus pateikė du kandidatai: antro kurso Transporto inžinerijos ekonomikos ir vadybos anglų kalba studentas Dionis Martsinkevichus ir Verslo vadybos specialybės trečiakursė Margarita Vorobjova, kurie šiuo metu studentų atstovybės padaliniuose užima pirmininkų pareigas.

„Organizacija turi nuolatos tobulėti ir žengti į priekį, užtikrinant savo tęstinumą ir nuolatinę kokybišką veiklą. Džiaugiuosi, kad rinkimuose dalyvauja patyrę VGTU SA studentų atstovai, lyderiai savo fakultetuose. Juk, perimant studentų savivaldos vairą, svarbu gebėti įkvėpti kitus teigiamiems pokyčiams ir veikti studentų labui.“ – sako kadenciją baigiantis VGTU SA prezidentas Vilius Morkūnas.

Pagal naujuosius atstovybės įstatus, VGTU SA prezidentą nuo šių metų rinks ne studentų atstovai, o visų akademinių grupių seniūnai ir doktorantų atstovai, organizuojant 9 atskiras fakultetų seniūnų konferencijas. Tuo tarpu rezultatai bus paskelbti Visuotinės konferencijos metu.

Pokyčiams, kuomet organizacijos pagrindu tampa yra doktorantas arba seniūnas, kuris neša savo akademinės grupės nuomonę ir formuoja svarbiausius sprendimus, buvo ruoštąsi sistemingai. Prieš rinkimų metą, rugsėjo pabaigoje, buvo surengta pirmoji universitete Seniūno diena, kuomet buvo stiprinamas visų studentų atstovavimomodelio funkcionavimas, kuriamas betarpiškas bendravimas su atstovybe, tobulinami atstovų asmeniniai įgūdžiai ir aiškinama studentų savivaldos valdymo struktūros pokyčiai.

Pagal organizacijos įstatus, prezidentas yra VGTU SA vadovas, atsakingas už organizacijos veiklą Taip pat vadovas be atskiro įgaliojimo atstovauja ir ex officio yra VGTU Rektorato, VGTU SA Valdybos, CB narys ir renkamas pusantrų metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius