Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunųjų mokslininkų konferencijoje – sėkmės istorijos ir kova dėl geriausiojo titulo

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) ketvirtadienį keletui dienų tapo tikra jaunųjų mokslininkų laboratorija. 66-ojoje Jaunųjų mokslininkų ir tyrėjų konferencijoje dalyvaujantys LSMU studentai diskutuoja, pristatinėja savo baigiamuosius mokslinius darbus, tyrimus ir klausosi garsių mokslininkų bei geriausių pasaulio universitetų dėstytojų paskaitų.
Jaunųjų mokslininkų konferencija Kaune
Jaunųjų mokslininkų konferencija Kaune / Lsmuni.lt

Su LSMU studentais savo žiniomis pasidalinti atvyko dr. Andrius Kazlauskas iš Harvardo universiteto, prof. Artūras Petronis iš Toronto universiteto ir daugelis kitų visame pasaulyje žinomų mokslininkų. Iš visų 24 sekcijų darbai jau pristatyti 16-oje.

Anot LSMU Studentų mokslinės draugijos pirmininko Luko Šemeklio, visi pristatymai vyksta sklandžiai. „Studentai pristatinėjo savo mokslinius darbus, kuriuos atliko per pastaruosius metus. Kiekvienoje sekcijoje komisijos nariai atsakingai vertina studentų pristatymus, o geriausi iš jų bus pristatyti rytoj vyksiančioje plenarinėje sekcijoje“, – kalbėjo vienas iš renginio organizatorių.

L. Šemeklis išdavė, jog kai kurie konferencijos favoritai jau yra aiškūs. Tačiau studentai čia renkasi ne tik pasiklausyti savo bendramokslių darbų pristatymų. Itin daug jaunųjų mokslininkų dėmesio sulaukė ir jau žinomų mokslininkų paskaitos. „Įdomu buvo klausytis dr. Urtės Neniškytės paskaitos apie mokslininko perspektyvas. Daktarė papasakojo ir savo sėkmės istoriją. Mums, studentams, pravartu sužinoti, kokias mokslo perspektyvas šalyje mato jau žinomi mokslininkai, ką dar galima nuveikti, pasiekti“, – kalbėjo LSMU Studentų mokslinės draugijos pirmininkas.

Nors rengiantis konferencijai iškilo nesklandumų, viskas buvo greitai išspręsta. „Tikimės, kad dalyviai nepastebėjo jokių nesklandumų ir viskas vyko sklandžiai“, – šypsojosi organizatoriai.

Tris dienas vyksiančią konferenciją rytoj vainikuos geriausių mokslinių darbų apdovanojimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius