-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Didžiulį nuo lakstymo automobiliu atpratino tėvystė

Šių metų „Eurovizijos“ dalyvis, grupės „InCulto“ lyderis Jurgis Didžiulis neslepia, kad kadaise mėgdavo spustelti greičio pedalą. Tačiau dainininkas prisipažįsta, kad daugiau atsakomybes jam įgyti padėjo sūnų Prano Emilijaus ir Antano gimimas.
Jurgis Didžiulis
Jurgis Didžiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

J.Didžiulis pradėjo vairuoti 16 metų, sėdęs už tėčio automobilio Mazda 626 vairo. Kolumbijoje pirmus vairavimo įgūdžius gavęs vyras teigė, kad ten vairavimo sąlygos buvo sudėtingesnės, nei Lietuvoje.

„Sakykime, kad ten prie vairo žmonės daugiau vadovaujasi intuicija...“ – apie vairavimo ypatumų skirtumus Lietuvoje ir Kolumbijoje sakė J.Didžiulis.

„InCulto“ lyderio teigimu, automobilį vairuojantis žmogus visada turi stengtis vairuoti saugiai, paisyti taisyklių ir atkreipti dėmesį į kelio ženklus. Tačiau tai kartais sunku suprasti jaunam, neseniai už vairo sėdusiam žmogui. 

„Tai galima susieti su testosterono kiekiu – šešiolikmetis eina, šoka iki 4 valandų ryto, nepaiso savo kūno. Visa tai gali tęstis iki kokių 25-30 metų. Su amžiumi ateina tam tikras sodrumas. Aš manau, kad automobilis yra žmogaus kūno tęsinys. Kai jaunuoliai kartais važiuoja kaip idiotai, tai yra tam tikras paauglystės bruožas, taip jie išsireiškia. Labai džiaugiuosi, kad įstatymai griežtai engia tokius poelgius“, – kalbėjo pašnekovas.

Tačiau pats muzikantas nesigina, kad pats anksčiau mėgo palakstyti gatvėmis ir yra gavęs baudų už greičio viršijimą.

„Kadaise turėjau Subaru Impreza VRX, tai buvo labai smagi mašinytė...“, – paklaustas, ar mėgo viršyti greitį mįslingai atsakė Subaru Forester šiuo metu vairuojantis J.Didžiulis.

Su policija vyras teigia susiduriantis retai, ir visi susidūrimai blogiausiu atveju baigiasi įspėjimais. J.Didžiulis prisimena, kad kelyje ne kartą pasitaikydavo tokių akimirkų, kai dėl pavojingai susiklosčiusios situacijos iš baimės jam „vos nesustodavo širdis“

„Rekomenduoju kiekvienam žmogui nelaukti tos akimirkos, o bandyti kuo saugiau važinėti. Mano atveju labai daug ką pakeitė vaikai. Vairuoju atsargiau ne tik tada, kai važiuoju su savo vaikais, bet ir vairuodamas vienas bandau nujausti, kur į kelią gali išbėgti koks nors vaikas. Kai jaučiu tą padidėjusią riziką, tai ir vairuoju atsargiau“, – patikino J.Didžiulis.

Jei esi atsakingas vairuotojas, pasirašyk „Sėkmės kelio“ sutartį! „Sėkmės kelias“ – tai bendra „15min“ ir Susisiekimo ministerijos iniciatyva abiturientams. Jos metu vyresniųjų klasių moksleiviai ir jau baigę mokyklą kviečiami pasirašyti simbolinę sutartį, įpareigojančią būti sąmoningais ir atsakingai elgtis kelyje.

„Sėkmės kelio“ sutartį 15min.lt portale bus galima pasirašyti iki rugpjūčio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius