Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išrinkti tinkamą kuprinę mokyklinukui

Kuprinė yra daiktas, kurį jūsų vaikas naudos visus metus. Į ją bus dedami visi vadovėliai, sąsiuviniai ir kiti mokyklai reikalingi dalykai. Ji bus nešiojama, statoma ant grindų ir žemės, numetama, o kartais ir mėtoma, jos skyriai per metus bus atidarinėjami šimtus kartų ir niekas nesirūpins daryti to lėtai ir švelniai.
Moksleiviai
Moksleiviai / Scanpix
Temos: 2 Mokiniai Mokykla

Tad tėvų laukia nemenka užduotis – išrinkti kuprinę, kuri atlaikytų visus

šiuos išbandymus, būtų patogi, talpi, ir dar patiktų vaikui. Pateikiame jums kelis patarimus, kurie padės išrinkti tinkamą kuprinę jūsų mokyklinukui.

1. Tinkamas kuprinės svoris

Kuprinė neturėtų būti per sunku jūsų vaikui. Daugelio šalių gydytojų nuomone, optimalus pilnos kuprinės svoris turėtų būti ne didesnis kaip 10 proc. mokinio kūno masės. Jeigu jūsų vaikas sveria 28 kg., būtų optimalu, kad pilna kuprinė su visais vadovėliai, sąsiuviniais, tušinukais ir kitais rakandais svertų ne daugiau 2,8 kg. Tad pradinukams rinkitės kuo lengvesnę kuprinę, vyresnių vaikų kuprinė gali būti ir sunkesnė.

Didžiausias pilnos kuprinės svoris neturi viršyti 15 proc. vaiko kūno masės. Kasdienis sunkesnės kuprinės nešiojimas gali tapti nugaros skausmų, rankų tirpimo priežastimi. Tad jeigu jūsų vaikas skundžiasi, kad jam skauda nugarą, pirmiausiai patikrinkite, ar jo kuprinė nėra per sunki.

Išmokykite savo vaiką teisingą susidėti daiktus į kuprinę – sunkiausius dėti į tą kuprinės dalį, kuri yra arčiausiai nugarėlės. Taip pat kartu su vaiku kasdien peržiūrėkite kuprinės turinį ir palikite joje tik tuos daiktus, kurie yra būtini kitai dienai mokykloje.

2. Tinkamas kuprinės dydis

Kuprinė MP REX FULL, Pink multi
Kuprinė MP REX FULL, Pink multi

Rinkdamiesi kuprinę, atsižvelkite į vaiko ūgį ir kuprinės dydį. Tinkamos kuprinės viršus neturėtų būti aukščiau vaiko pečių linijos, o apačia neturėtų būti žemiau juosmens. Per didelė kuprinė yra nepatogi vaikui, pvz., jeigu kuprinė yra per aukšta, vaikas gali kūprintis ir pritraukti smakrą prie krūtinės, kad jo pakaušis nesiliestų prie kuprinės viršaus. Todėl kuprinė yra ne tas daiktas, kurį galima pirkti „išaugimui“.

Pradinukams rinkitės 32-36 cm. aukščio kuprines, vyresnių klasių moksleiviams tiks kuprinės nuo 43 cm aukščio.

3. Anatominė/ ortopedinė kuprinės nugarėlė

Kuprinė MP BUBBLE FULL, Red
Kuprinė MP BUBBLE FULL, Red

Net jeigu kuprinė su ortopedine nugarėlė yra kiek sunkesnė, verčiau rinktis tokią, nes svoris joje pasiskirsto tolygiau, ji yra daug patogesnė kasdieniam nešiojimui, be to tvirta nugarėlė neleidžia vaikui kūprintis.Atkreipkite dėmesį į kuprinės nugarėlę. Nugarėle yra tiesiog medžiaginė, be jokių paminkštinimų? Dėkite ją į šalį, nes ji bus nepatogi kasdieniam naudojimui. Geriausia rinktis kuprinę su anatomine arba ortopedine nugarėle: tokia nugarėlė sudaryta iš keleto paminkštintų pagalvėlių, atitinkančių fiziologinius nugaros linkius, tvirtai priglundanti prie nugaros.

4. Atšvaitai

Rinkinys SAILING 3in1: anatominė kuprinė su magnetiniu užs., penalas, maišelis a prangai
Rinkinys SAILING 3in1: anatominė kuprinė su magnetiniu užs., penalas, maišelis a prangai

Atšvaitai yra būtini jūsų vaiko saugumui. Žinoma, galima nusipirkti prikabinamus atšvaitus, tačiau jie dažnai pasimeta. Todėl geriausia rinktis kuprinę jau su atšvaitais, kad jūsų vaikas tamsoje būtų matomas iš tolo.

5. Kuprinės audinys, skyrių skaičius

Realybė yra tokia, kad kuprinė bus naudojama įvairiomis sąlygomis. Todėl verta rinktis itin kokybišką tvirtą audinį, geriausiai neperšlampamą, kad netikėtai užklupęs lietus nesugadintų kuprinės turinio.

Atkreipkite dėmesį ir į kuprinės dugną. Gera kuprinė turės nepralaidų vandeniui dugną arba nedideles kojeles, ant kurių galima pastatyti kuprinę, kad jos dugnas nesipurvintų ir nešlaptų.

Kuprinė MJ Yellow X-Ray Rib, UV
Kuprinė MJ Yellow X-Ray Rib, UV

Jeigu jūsų vaikas mėgsta originalius daiktus ir nori išsiskirti iš kitų, pasiūlykite jam ryškias, neįprasto dizaino kuprines: dekoruotas spygliais, burbulais arba tetrio kaladėlėmis, su LED šviesomis arba šviečiančias UV šviesojePriklausomai nuo jūsų vaiko amžiaus ir poreikių, skirsis reikalavimai kuprinės skyrių skaičiui. Pradinukams užteks nedidelės kuprinės su 1-2 skyriais, vyresnėms vaikams patiks atskiras skyrius planšetei arba mažam nešiojamam kompiuteriui , muziką mėgstantys paaugliai įvertins kuprinę su integruotais garsiakalbiais

Šias ir dar daugiau kitų kuprinių galite rasti Pegaso knygynuose ir www.pegasas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius