Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune gabiausi šalies moksleiviai rungiasi informatikos olimpiadoje

Lietuvos moksleivių informatikos olimpiados (LMIO) baigiamasis etapas šiemet rengiamas ne tradiciškai mokykloje, bet Kauno technologijos universiteto (KTU) Informatikos fakultete.
Informatikos olimpiada Kaune. Miko Binko nuotr.
Informatikos olimpiada Kaune. Miko Binko nuotr.

Šis renginys kiekvienais metais organizuojamas skirtingose Lietuvos mokyklose, o švęsdamas 25-ąjį jubiliejų atkeliavo į KTU ir truks nuo ketvirtadienio iki sekmadienio.

Pasak LMIO komisijos pirmininkes pavaduotojos Jūratės Skūpienės, rinkoje jaučiamas didelis IT specialistų poreikis. „Gabūs mokiniai skatinami domėtis informatika. Programuojantieji, konkursus ir olimpiadas laimintieji domina universitetus ir IT įmones“, - teigė ji.  

Programuojantieji, konkursus ir olimpiadas laimintieji domina universitetus ir IT įmones

Moksleivių olimpiados metu laukia intensyvius darbas. Jie dvi dienas po penkias valandas spręs sudėtingus uždavinius. Dvylika mokinių, kurie pademonstruos geriausius rezultatus, bus pakviesti dalyvauti į balandžio 26–30 d. vyksiančią Baltijos šalių informatikos olimpiadą Palangoje. 

Po intensyvaus protinio darbo jaunuoliai turiningai leis laisvalaikį: dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėlėse „StartUp Space“, pamatys Informatikos fakulteto studentų kuriamus vaizdo projektus, sužinos apie įmonių NFQ ir  „CSC Baltic“ veiklą, savo žinias demonstruos žaidime „Protų mūšis“, apsilankys dviejuose muziejuose, bendraus su Informatikos fakulteto studentų atstovybe „InfoSA“. 

Taip pat jaunuoliai dalyvaus  stalo teniso ir badmintono varžybose, specialiais prietaisais bus įvertinta jų fizinė būklė.   

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius