-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valdžia pritarė trijų miesto universitetų jungtuvėms

Kauno miesto taryba ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kuria palaikoma Kauno technologijos universiteto (KTU), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) iniciatyva susijungti į Lietuvos universitetą.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Skatiname ir remiame aukštųjų mokyklų siekį susijungti į vieną universitetą“, – sakė per Kauno tarybos posėdį Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Rezoliucija patvirtinta vienbalsiai.

Ketinimų protokolas tarp aukštųjų mokyklų iki 2022 m. atkurti istorinį Lietuvos universitetą buvo pasirašytas praėjusių metų pabaigoje. Po to universitetų senatai šiemet pritarė Lietuvos universiteto atkūrimui Kaune ir įgaliojo rektorius pradėti derybas su universitetų bendruomenėmis ir valdžios institucijomis.

KTU, LSMU ir VDU pradedamos kurti darbo grupės, kurios derins projekto detales ir numatys tolesnę jo eigą.

Pasak VDU rektoriaus Zigmo Lydekos, universitetuose sudarytose darbo grupėse bus diskutuojama, koks galėtų būti naujo darinio juridinis statusas, pavadinimas, finansavimo struktūra. Rektoriaus teigimu, šis procesas yra pakankamai subtilus, nes universitetai negali būti mechaniškai sudėti, todėl išgryninti idėjai prireiks nemažai laiko.

„Kauno universitetai nuolatos ieškojo bendravimo ir partnerystės formų, ir tai yra viena iš idėjų, kuriai turi pritarti pačių universitetų akademinės bendruomenės, pradedant senatais, tarybomis ir baigiant akademiniais žmonėmis. Vytauto Didžiojo universitete taip pat sudaryta darbo grupė šiam klausimui spręsti“, – sakė Z.Lydeka.

Esminis dalykas yra ne pats susijungimas, o kokybiniai, turinio pokyčiai – studijų programų optimizavimas, mokslo ir studijų potencialo telkimas, sisteminė pertvarka.

KTU rektorius ir Rektorių konferencijos prezidentas Petras Baršauskas akcentavo, kad susijungimas padės gerinti studijų ir mokslo tyrimų kokybę. „Šiandien nebegalime galvoti vien apie savo aukštosios mokyklos statuso išlaikymą, turime siekti kokybės, efektyvumo, konkurencingumo, o tam reikia stambinti struktūrą“, – teigė jis.

Pasak rektoriaus, esminis dalykas yra ne pats susijungimas, o kokybiniai, turinio pokyčiai – studijų programų optimizavimas, mokslo ir studijų potencialo telkimas, sisteminė pertvarka.

„Laukia didelis darbas, turėsime daug kalbėtis, diskutuoti. Tačiau, galvodami apie savo šalies ateitį, apie jaunus žmones ir tai, ką galėsime jiems pasiūlyti, privalome vienyti jėgas“, – sako P. Baršauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius