-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos senjorai švenčia studijų pabaigą

Kone du šimtai uostamiesčio senjorų šiandien iškilmingai baigia Klaipėdos universiteto Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos mokslų neformalaus ugdymo studijas. Senjorai, kurių amžius svyruoja nuo 50 iki 80 metų, sveikatos mokslus krimto dvejus metus.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų. / A.Kripaitės/15min.lt

Į paskaitas, didžiosiose Klaipėdos universiteto Aula Magna auditorijose, studentai rinkosi kas antrą savaitę po dvi akademines valandas.  Senjorai turėjo galimybę išklausti paskaitų apie labiausiai paplitusias ligas ir veiksmingus kovos su jomis būdus. Buvo pristatytos alternatyvios gydymo priemonės, pacientų teisės aspektai, sveikos gyvensenos principai, netradiciniai gydymo būdai, tokie kaip poezijos ar delfinų terapija. Senjorai buvo supažindinti su kompiuterinio raštingumo pagrindais bei bendravimo internete galimybėmis, jiems suteikta teisė naudotis universiteto skaityklomis bei auditorijomis. 

„Studentai labai žingeidūs ir pareigingi. Po kiekvienos paskaitos jie aktyviai reiškė savo nuomonę ir vertina paskaitos turinį bei dėstytojo gebėjimus. Reikia pabrėžti, kad paskaitų tvarkaraštis buvo sudarytas remiantis pačių studentų nuomone ir pageidavimais“, - pasakojo Klaipėdos universiteto Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos mokslų fakulteto įkūrėjas prof. Artūras Razbadauskas. 

Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Trečiojo amžiaus universitetas savo veiklą pradėjo nuo 2010 m. Pernai šias studijas baigė bemaž 620 brandaus amžiaus studentų, prie absolventų šiandien prisijungia dar 168 senjorai. Sveikatos studijas dar tęs apie šimtas studentų. 

„Net nepastebėjau, kaip prabėgo tie dveji studijų metai. Liūdna, kad studijos baigėsi, nes šie metai buvo ypač turiningi. Pradėjus lankyti universitetą padidėjo užimtumas, atsirado galimybė sužinoti daugiau apie esamas sveikatos problemas bei apie būdus užbėgti negalavimams už akių, o ir lankyti paskaitas, susitikti su bendraminčiais mums didelis džiaugsmas“, - teigė studijas baigusi Zina. 

Paskaitas senjorams skaitė Lietuvos sveikatos mokslų ir sveikatinimo srities specialistai: Prof. dr. Artūras Razbadauskas, Prof. Habil. dr. Algimantas Kirkutis, Doc. dr. Natalja Istomina, Doc. dr. Jūratė Sučylaitė, advokatė  Indrė Butvilė, psichologas Kazimieras Daugėla ir kt. Paskaitas skaitė ne tik Klaipėdos universiteto dėstytojai, bet ir svečiai iš kitų miestų, sulaukta pranešėjų ir iš užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius