-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujas Klaipėdos universiteto rektorius – Kembridže dirbęs akademikas Eimutis Juzeliūnas

Prieš pat mokslo metų pradžią Klaipėdos universitetas išsirinko naują vadovą. Konkursą naujojo rektoriaus pareigoms užimti laimėjo akademikas Eimutis Juzeliūnas , iki šiol dirbęs Kembridžo universitete Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiuoju mokslo darbuotoju.
Eimutis Juzeliūnas
Eimutis Juzeliūnas / KU nuotr.

Universiteto vadovo postas atsilaisvino gegužę po   Lietuvos aukščiausiojo teismo verdikto, kad tuomečio rektoriaus Vaidučio Laurėno ir Alma Mater 2011 metų gruodžio 16 dieną sudaryta darbo sutartis yra negaliojanti. 

Universiteto vadovo postas atsilaisvino gegužę po   Lietuvos aukščiausiojo teismo verdikto, kad tuometinis rektorius Vaidutis Laurėnas universiteto vadovo pareigas ėjo neteisėtai. 

Konstatuota, kad akademikas universiteto vadovo pareigas ėjo neteisėtai. Bylos duomenimis, V.Laurėnas, būdamas Klaipėdos universiteto tarybos nariu ir kandidatu į universiteto rektoriaus pareigas, nenusišalino nuo dalyvavimo tarybos posėdžiuose svarstant ir priimant sprendimus dėl rektoriaus rinkimų. Tokiu savo elgesiu, teismo manymu,  V. Laurėnas neišvengė viešųjų ir privačių interesų konflikto ir privalėjo atlaisvinti rektoriaus postą.

Su 56-erių Eimučiu  Juzeliūnu  per tris dienas  bus pasirašyta darbo sutartis. Naujus mokslo metus Klaipėdos universitetas sutiks jau su nauju rektoriumi.

Pristatydamas savo viziją  jis  yra minėjęs, kad strateginis Klaipėdos universiteto uždavinys turėtų būti siekis tapti konkurencingu, turinčiu tarptautinį pripažinimą mokslo centru, atliekančiu priešakinius tyrimus fizinių, biomedicinininių ir technologijos mokslų srityse, teikiant prioritetą jūrinei specifikai.

Vadovauti Klaipėdos universitetui  pretendavo dar trys kandidatai:   šio universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekanas, Tarybos ir Senato narys Antanas Bučinskas, šio universiteto Mechatronikos mokslo instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas, Klaipėdos universitetinės ligoninės Miego medicinos centro vadovas Giedrius Varoneckas, taip pat 20 metų bendrovėje „Kraft Foods“ dirbęs Raimondas Baltrušaitis, kuris pastaruoju metu dirbo ISM konsultantu.

Rektoriai renkami penkerių metų kadencijai. Juos renka universitetų tarybos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius