Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius universitetus baigė garsiausi pasaulio šnipai?

Jamesas Bondas, Jasonas Bourne`as, Jackas Baueris yra vieni iš garsiausių pasaulio šnipų. Tačiau, ar žinote, kokius universitetus jie baigė? Britų „The Daily Telegraph“ sudarė sąrašą universitetų, kuriuose studijavo dešimt garsiausių pasaulio šnipų.
Šnipas
Šnipas / Photos.com

1.  Jasonas Bourne`as – Džordžtauno universitetas

Knygoje, pagal kurią sukurta Holivudinių filmų serija apie atmintį praradusį šnipą-žudiką, Jasonas Bourne`as eina lingvistikos profesoriaus pareigas.

2. George`as Smiley`is – Oksfordo universitetas

Gary`io Oldmano filmo „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ pagrindinis veikėjas mokėsi Oksfordo universitete. Tiesa, „The Daily Telegraph“ taip ir nepavyko tiksliau išsiaiškinti, kokį šio universiteto koledžą baigė garsusis šnipas.

3. Jackas Ryanas – Bostono koledžas

Tomas Clancy`is, CŽV šnipas, kurį vaidino Alecas Baldwinas, Harrisonas Fordas ir Benas Affleckas, baigė privatų jezuitų Bostono koledžą.

4. Edwardas Wilsonas – Džeilio universitetas

Kaip ir legendinis CŽV anti-terorizmo skyriaus vadovas Jesusas Angletonas, pagal kurio biografiją sukurtas filmas „The Good Shepherd“, šis Matto Damono įkūnytas personažas baigė Džeilio universitetą. Be to, jis priklausė slaptai „Kaukolės ir kaulų“ bendrijai.

5. Aldenas Pyle`as – Harvardo universitetas

Grahamo Greene`o garsiojo romano „Tylusis amerikietis“ herojus Aldenas Pyle`as tik baigęs Harvardo universitetą atvyksta į Vietnamą, kur dirba slaptu CŽV agentu.

6. Carrie Mathison – Princetouno universitetas

CŽV šnipė, viena pagrindinių televizijos serialo „Homeland“ veikėjų, buvo užverbuota jai besimokant Princetouno universitete, kuriame studijavo arabų kalbą.

7. Jackas Baueris – Los Andželo universitetas

TV serialo „24 valandos“ herojus yra Los Andželo universitete apsiginė anglų literatūros bakalaurą. Kriminologijos magistrantūrą šis televizijos šnipas apsiginė Berklio universitete.

8. Jamesas Bondas – Oksfordo universitetas

Po 23 filmų, 12 romanų jau sunku beatsekti šio šnipo akademinę praeitį. Viename iš Jameso Bondo filmų, „Rytojus niekada nemiršta“ matome, kaip jis Oksfordo universitete mokosi danų kalbos.

9. Jamesas Bondas – Kembridžo universitetas

Filmuose apie agentą 007 galime rasti ir užuominų, jog jis baigė Kembridžo universitetą, kuriame studijavo orientalistiką. Tai paminėta filmuose „You Only Live Twice“, o romane „Šnipas, kuris mylėjo mane“ aprašyta scena, kurioje J. Bondas Egipte susitinka sena savo bičiulį, Šeichą Hoseiną, su kuriuo kartu mokėsi Kembridže.

10. Jamesas Bondas – Ženevos universitetas

Tačiau, ištikimiausia šio šnipo gerbėjai žino, kad jis baigė Ženevos universitetą. Šią mokslo įstaigą baigė ir jo kūrėjas Ianas Flemingas. Apie tai užsiminta kūrinyje „Iš Rusijos su meile“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius