Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolegija nori keltis į Klaipėdos senamiestį

Vakarų Lietuvos verslo kolegija siekia persikelti iš Šilutės plento į senamiestį – Turgaus gatvę.
Vakarų verslo kolegija kelsis į Turgaus gatvę.
Vakarų verslo kolegija kelsis į Turgaus gatvę. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Penktadienį galimybę persikelti į savivaldybei priklausančias patalp“as Turgaus gatvėje aptarinėjo Klaipėdos tarybos kolegija.

Anot kolegijos, kurioje mokosi per 1300 studentų, direktorės Angelės Lileikienės, 16 metų dirbanti kolegija jau seniai susiduria su problemomis dėl patalpų. Jau daugelį metų kolegija glaudžiasi buvusio dailės kombinato renovuotose patalpose. „Dabar mes sumokame per mėnesį apie 50 tūkst. Lt. nuomos, per metus susidaro daugiau nei 0,5 mln. Lt. Net ir sunkmečio sąlygomis pastato savininkai nesutinka mažinti kainos“, – teigė A.Lileikienė.

Kolegija norėtų persikelti į Turgaus g. 21 pastatą, kur veikė konsultacinė klinika. Aukštoji mokykla atnaujintų statinį, pritaikytų studentų ir dėstytojų poreikiams.

Politikai, nagrinėdami klausimą, ėmė nerimauti, kad įkurdinus čia Aukštąją mokyklą, senamiestis būtų užgrūstas automobiliais. „Mes tai apgalvojome – apie pusė mūsų studentų mokosi dieniniame skyriuje. Patikėkite, žmonės, mokantys už studijas, negali sau leisti važinėtis automobiliais. Kita dalis mokosi neaikivaizdžiai ir į paskaitas renkasi penktadienio vakarais ir šeštadieniais“, – teigė A.Lileikienė.

Pastatą, kuris dabar stovi tuščias, ketinga privatizuoti. Tačiau, nukritus nekilnojamojo turto kainoms, abejojama, kad iš to būtų galima pasipelnyti. Anot vicemerės J.Simonavičiūtės, kur kas tikslingiau perduoti jį kolegijai, kuri dar ir investuotų į statinį. „Visi matome, kad senamiestis apmiręs. Manau, kad studentai įneštų gyvybės, atsirastų daugiau judesio“, – teigė ji.

Vakarų verslo kolegijoje yra 9 studijų krypčių programos, įkurtos 5 katedros: Informacinių technologijų, Bendrųjų disciplinų, Ekonomikos, Vadybos, Reakreacijos ir turizmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius