Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolegijų absolventai galės pretenduoti į aukštesnes pareigas valstybės tarnyboje

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pavedė Vidaus reikalų ministerijos specialistams parengti Valstybės tarnybos įstatymo pataisas, reglamentuojančias valstybės tarnautojų pareigybių lygius ir išsilavinimo reikalavimus šias pareigas einantiems asmenims.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Šių įstatymo nuostatų korekcija suteiktų lygias teises kolegijų profesiniams bakalaurams konkuruoti su universitetinių studijų bakalaurais užimant pareigas valstybės tarnyboje ir pretenduojant į aukštesnes – A lygio – valstybės tarnautojo pareigas, teigiama išplatintame pranešime.

„Šiuo metu kolegijų profesiniai bakalaurai ir universitetinių studijų bakalaurai priskiriami vienai ir tai pačiai aukštojo mokslo pakopai, tačiau jų galimybės įsidarbinti valstybės tarnyboje yra nevienodos, – sako ministras R. Palaitis. – Pagal Valstybės tarnybos įstatymą kolegijas baigusiems asmenims suteikta teisė eiti tik B lygio pareigybes, o aukštesnėms – A lygio – pareigybėms, kur ir darbo užmokestis didesnis, būtinas aukštasis universitetinis arba jam prilygintas išsilavinimas. Ši nuostata nepagrįstai apriboja kolegijų absolventų galimybes įsidarbinti darbo vietose, adekvačiose jų įgytam išsilavinimui. Todėl siekiant kolegijų profesiniams bakalaurams sudaryti lygias galimybes pretenduoti į tokio paties lygio valstybės tarnautojų pareigybes kaip ir universitetinių studijų bakalaurams, būtina iš naujo nustatyti valstybės tarnautojų pareigybių lygius ir pakeisti išsilavinimo reikalavimų šias pareigas einantiems asmenims formuluotes“.

Siūloma nustatyti, kad A lygio valstybės tarnautojų pareigoms būtų būtinas ne žemesnis kaip aukštasis universitetinis bakalauro arba aukštasis koleginis profesinio bakalauro arba jam prilygintas išsilavinimas, o B lygio pareigoms būtinas ne žemesnis kaip aukštesnysis išsilavinimas arba iki 1995 metų įgytas specialus vidurinis išsilavinimas.

„Nors šiuo metu darbo rinkoje sąstingis, tačiau prabėgs metai kiti, ir atsigavus šalies ekonomikai privatus sektorius, siūlydamas didesnį darbo užmokestį, vėl konkuruos su valstybės tarnyba. Taigi tokios Valstybės tarnybos įstatymo pataisos, manau, turės teigiamos įtakos jaunų žmonių motyvacijai siekti karjeros valstybiniame sektoriuje, o pati valstybės tarnyba sustiprės pasipildžiusi kvalifikuotais specialistais. Kita vertus, šiai dienai toks sprendimas, tikiuosi, bus vienas iš argumentų, padėsiančių apsispręsti tiems, kurie dar tik svarsto studijų galimybes ir ateities perspektyvas, – teigė ministras R.Palaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius