Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Ivanova: „Ne visada žinome savo ribas“

Koncertai, pasirodymai televizijos laidose, dalyvavimas šokių projekte ir... studijos. Pasak grupės „Yva“ narės Kristinos Ivanovos, visa tai įmanoma suderinti. Šiuo metu Klaipėdos universitete sveikatos priežiūros vadybos magistro studijas kremtanti dainininkė tikina, kad tam tereikia noro ir pastangų.
Kristina Ivanova
Kristina Ivanova. / „TV Komandos“ ir Gretosfoto.lt nuotr.

Esi dirbanti studentė. Ar darbas netrukdo mokslams? Kaip pavyksta suderinti šiuos du dalykus?

Suderinti darbą ir mokslus yra sudėtinga, nes abu dalykai reikalauja pastangų, tačiau manau, kad mokslai taip pat yra darbas, kurį reikia padaryti labai gerai. Niekada nemokėjau už savo studijas, nes visad mokiausi puikiai – kaskart būdavau geriausiųjų trejetuke. Taip pat esu kurso seniūnė... Manau, kad kuo daugiau žmogus daro, tuo daugiau padaro. Žinoma, viską reikia daryti su sveiku protu, nepamirštant savęs prižiūrėti, mylėti, leisti sau pailsėti. Visi mes galime padaryti daug, tačiau ne visada žinome savo ribas. 
 
Tačiau juk būna atvejų, kai ir darbas, ir studijos „išpuola“ vienu metu. Kam tada skiri prioritetą?
 
Stengiuosi viską suderinti. Šiais laikais viskas įmanoma, jei tik labai norima. Galų gale, jei kažkada nesudalyvavai paskaitoje ar dar kur, visad gali paprašyti kokio papildomo darbo, už kurį būtum įvertinta. Visada gali pasivyti kitus, suspėti. Esu iš tų studenčių, kurios nepraleidinėja paskaitų, nes noriu pasiimti viską, ką gali duoti dėstytojas. Juk todėl ir mokomės. 
 
Universiteto suole sėdi būdama žvaigždė. Ar nejauti kitokio dėstytojų požiūrio į save?
 
Niekada nejaučiau ir labai džiaugiuosi. Niekada nesulaukiau jokių replikų, palyginimų… Į mane visad žiūri kaip į studentę – normalią, paprastą. Atsiskaitinėju su visais kartu, darau tas pačias užduotis ir tiek. Džiaugiuosi, kad žmonės yra profesionalai ir atlieka savo darbą gerai.
 
Kaip vertini savo studijų kokybę?
 
Kokybė man patinka. Ji yra puiki – gavau labai daug žinių, man patinka mano mokslai, galiu juos pritaikyti šiandieniniame gyvenime. 
 
Minėjai, kad mokaisi labai gerai. Ar yra tekę nusirašinėti?
 
Be abejo, būna tokių atvejų, kai rašai kokį darbą ir nesupranti, ko iš tavęs reikalauja. Tuomet pasitikslini, paklausi draugų. Tačiau pats nusirašinėjimas… Na kas iš to? Manau, savo galva visada padarysi daug geriau. Būna, kad nusirašinėja nuo manęs, tačiau man negaila – jei žmonės mano, kad jiems nuo to bus geriau, prašau. Drąsiai dalinuosi konspektais, o kadangi esu seniūnė, tai kaskart prasidėjus naujam semestrui pasidomiu, koks yra dėstytojas, kokia jo mokymo taktika ir strategija – tam išsiaiškinti padeda vyresnių kursų studentai. 
 
Ateityje dirbsi pagal specialybę?
 
Taip, ir jau dabar esu gavusi pasiūlymų, tačiau per savo užimtumą šiuo metu to padaryti negaliu. Man siūlė dirbti Klaipėdos Visuomenės sveikatos biure, ir, beje, visai neblogoje vietoje – man ten patiktų. Tačiau bus kaip Dievas duos. Galimybės neatmetu – studijuoju su malonumu ir džiaugiuosi atradusi save būtent šiuose moksluose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius