Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose: „Turime patys susikurti sau ateitį“

Artėjant Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimams, Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybė (KTU SA) paragino iš kitų miestų atvykusius studentus, kurie negalės dalyvauti rinkimuose gegužės 11 d., atiduoti savo balsą už pasirinktą kandidatą iš anksto. Gegužės 7 d. išankstiniame balsavime dalyvaujančius studentus iki Kauno miesto savivaldybės palydėjo KTU rektorius Petras Baršauskas.
KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose. KTU archyvo nuotr.
KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose. KTU archyvo nuotr.

„Pilietiškumas yra visa ko pagrindas, – sakė rektorius, – tą reikia įdiegti jaunam žmogui. Smagu, kad šiandien jų tiek daug susirinko“. Balsavime kartu su studentais dalyvavęs KTU rektorius iš savo pasirinkto kandidato tikisi permainų. „Aš visada noriu permainų, kurios atitinka šiuolaikinio gyvenimo poreikius“, – teigė P. Baršauskas. Rektorius tikisi, kad greitai tapsime ekonomiškai stipresni ir galėsime pasiūlyti tiek savo studentams, tiek dėstytojams, tiek ir atvykstantiems profesionalams tokias pačias sąlygas, kokios yra visame pasaulyje.

KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose
KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose

„Norisi inovatyvesnių idėjų įgyvendinimo, jaunųjų verslininkų puoselėjimo. Visa tai po truputėlį jau vyksta“, – savo lūkesčius būsimam šalies vadovui išsakė naujai išrinktas KTU SA prezidentas Mindaugas Valkavičius. Studentas teigė, jog daugelis jo pažįstamų jaunų žmonių balsuoja.

„Kiekvienuose rinkimuose balsuoju nuo tada, kai įgijau balsavimo teisę. Reikia patiems susikurti sau ateitį. Juk tai, vis dėlto, Prezidento rinkimai“, – sakė KTU studentė Monika. Mergina pripažino, jog jaunimas balsuoja vangiai, tačiau mano, jog tokios akcijos kaip ši yra geras paskatinimas pilietiškumui ugdyti. „Eidami balsuoti su studentų atstovybe RAFES, norim parodyti, kad net ir būdami labai užimti (šią savaitę vyksta mūsų festivalis), turime laiko išreikšti nuomonę“ – studentus balsuoti ragino Monika.

KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose.
KTU studentai dalyvauja išankstiniuose LR Prezidento rinkimuose.

Išankstinis balsavimas vyksta ir šiandien, gegužės 8 d. nuo 8 iki 20 val. Balsuoti į miestų ir rajonų savivaldybes kviečiami visi rinkėjai, negalėsiantys dalyvauti rinkimuose gegužės 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius