Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimą balsuoti kvies Mc Mandzinas (video)

Nuolat raginanti jaunimą būti aktyviu ir išreikšti savo nuomonę Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) tęsia savo misiją ir prieš savivaldybių tarybų rinkimus. Įveikti jaunimo abejingumą bus siekiama informacine kampanija „MAN ne DZIN“, kurioje pirmu smuiku grieš originalusis kampanijos veidas Mc Mandzinas.
Lietuvos jaunimą balsuoti kvies Mc Mandzinas.
Lietuvos jaunimą balsuoti kvies Mc Mandzinas. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

Save reperiu, ekstremalu, neapšviestų gatvių ir tamsos valdovu vadinantis Mc Mandzinas tiek provokacijomis, tiek savo paradoksalia, naivia ir ironiška asmenybe sieks atkreipti dėmesį į miesto gyventojams aktualias problemas. Mc Mandzino gyvenimas mieste bus stebimas kameromis, o jo nuotykiai – publikuojami internete. Tokiu būdu jaunimas bus informuojamas apie vasario 27–ąją vyksiančius savivaldybių tarybų rinkimus ir jų svarbą.

Šarūnas Frolenko, LiJOT prezidentas, pripažįsta, kad ir tarp dalies jaunimo, ir tarp dalies vyresnio amžiaus žmonių vis dar dar vyrauja nuostata, kad vienas balsas nieko nelemia.

„Mes pastebime, kad dauguma jaunimo mąsto panašiai ir neįvertina pilietiškumo svarbos. Be to, ir savivaldybių rinkimai, lyginant su Seimo ar Prezidento rinkimais, visada sulaukia mažesnio rinkėjų aktyvumo. Pamirštama, kad savivaldybių tarybų narių sprendimai taip pat turi įtakos jaunimo gyvenimiškoms problemoms ir jų sprendimams“, – pastebi Š. Frolenko. Pasak jo, šiemet informuoti apie savivaldybių tarybų rinkimus nuspręsta ironiškai bei sarkastiškai – išryskinant problemas, kurios atsiranda dėl neatsakingo ar pasyvaus piliečių balsavimo.

LiJOT informacinę kampaniją „MAN ne DZIN“ šiemet įgyvendina kartu su jaunais, bet jau žinomais kūrėjais, kuriems nesvetimos jaunimo problemos. Mc Mandzino gyvenimą fiksuos režisierė Jūratė Samulionytė, įvertinta ne tik Lietuvos kino apdovanojimu „Sidabrine gerve“. Jos sukurti trumpametražiniai filmai sulaukė daug teigiamų atsiliepimų ir įvertinimų užsienio kino festivaliuose.

„Tikiu, kad menines priemones galima pasitelkti ne tik sukuriant išliekamąją vertę turinčius didžiojo meno kūrinius, bet ir tokius socialinius projektus. Kampanijos vaizdo siužetų metu sieksime paliesti aktualias problemas, kurias gali ir turi spręsti savivaldybių tarybos: apleisti pastatai, neapšviestos, slidžios gatvės ir pan. Mc Mandzinas, kurio pėdomis seksime, puikiai iliustruoja, kas gali nutikti visų šių problemų nesprendžiant“, – šypsodamasi pasakoja J.Samulionytė.

Visi Mc Mandzino gyvenimiški nuotykiai ir blogas bus publikuojami interneto svetainėje www.mannedzin.lt.

VIDEO: Man Ne Dzin

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius