-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos sveikatos mokslų universitete nusidriekė pirmakursių eilės

Pirmadienį Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) pirmakursiai atvyko pasirašyti sutarčių. Nors tai padaryti dar bus galima iki ketvirtadienio, jaunuoliai skubėjo, nes norėjo kuo greičiau tapti studentais.
Sutarčių pasirašymas su universitetu
Sutarčių pasirašymas su universitetu / Linos Pankratjevaitės nuotr.

Būsima kineziterapeutė Paulina Kudzinskaitė jau nuo ankstyvo ryto laukė savo eilės. „Dėl studijų tariausi su mama, seserimi, kurios baigė šį universitetą, todėl apie kitus universitetus net negalvojau. Džiaugiuosi įstojusi ir nekantrauju pradėti studijuoti, todėl atvykau anksti“, – pasakojo linksmai nusiteikusi studentė.

Būsima Paulinos bendramokslė Austėja Skribiškytė į LSMU iš Utenos atvyko lydima tėčio. „Kitur savęs net neįsivaizdavau. Esu įsitikinusi, jog sveikatos mokslai – tai mano sritis. Jei atvirai, šiek tiek keista būti studente ir neramu, tačiau džiaugsmas viską atperka“, – prasitarė mergina.

Į odontologiją įstojusi Milda Navickaitė susikaupusi pildė dokumentus. „Apie odontologijos studijas ji svajojo nuo septintos klasės. Atvykome iš Vilniaus“, – atskleidė būsimos odontologės mama. „Jaučiuosi tarsi vėl patekusi į pirmą klasę, bet nežinomybę papildo laimė, nes svajonės juk pildosi“, – sakė M. Navickaitė.

Nuošalėje stoviniavusi Vitalija Stankunavičiūtė įstojo į mediciną. Jau eilę metų LSMU medicinos studijų programa yra populiariausia. Ją kaip prioritetą nurodo daugiausiai šalies stojančiųjų. „Labai didžiuojuosi savimi, nes įstojau į nemokamą vietą, o konkursas juk milžiniškas. Jaučiu, jog medicina yra mano specialybė“, – užtikrintai kalbėjo jonavietė. 
Anot LSMU Priėmimo komisijos atsakingosios sekretorės doc. Marijos Stankevičienės, daugiausiai gavusių pakvietimus studijuoti visada atvyksta pirmąsias dvi sutarčių pasirašymo dienas. 

„Sutarčių pasirašymui yra skirtos keturios dienos, todėl nebūtina atvykti pirmą dieną. Atvykstant reikia turėti tik gerą nuotaiką, asmens dokumentą, atestatą su priedais bei būti sumokėjus registracijos mokestį“, – kalbėjo doc. M. Stankevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius