Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 08 /14:55

Ginčo taikiai išspręsti nepavyksta: LSAS skolos Vilniaus universiteto Studentų atstovybei negrąžina

Su Vilniaus universiteto Studentų atstovybe (VU SA) jau praėjusiais metais turėjusi atsiskaityti Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) iki šiol negrąžino pinigų, kuriuos yra skolinga už Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) administravimą.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Pagal šiuo metu galiojančius įstatymus LSP gaminti gali tik nacionalinės studentų sąjungos, todėl VU SA Vilniaus universiteto studentams skirtų LSP gaminimą iki 2010 m. buvo patikėjusi LSAS. Jau tada, anot VU SA, ši organizacija nevykdė visų savo įsipareigojimų, todėl tais pačiais metais nutarta LSP gamybą organizuoti tarpininku parenkant kitą nacionalinę sąjungą – Lietuvos studentų sąjunga (LSS), o su LSAS pradėti derybas dėl taikaus ginčo sprendimo.

„Bent kelis metus bandome taikiai išspręsti šį ginčą ir nuolat girdime vien pažadus. Praėjusių metų vasarą pasirašėme su LSAS taikos sutartį, kurioje jie pripažino, kad yra mums skolingi ir įsipareigojo skolą sumokėti iki metų pabaigos, bet nei tada, nei iki šiol pinigų neatgavome“, – 15min.lt „Studentų zonai“ situaciją komentavo VU SA vadovas Arminas Varanauskas. 

Kaip teigiama VU SA pranešime, LSAS jau keletą kartų skundė teismo išduotus vykdomuosius raštus, kuriuos pateikus antstoliui pradedamas skolos išieškojimo procesas, bet šie skundai buvo atmesti dėl jų nepagrįstumo.

„Liūdna ir apgailėtina, kad tokie dalykai vyksta šiame judėjime. Apmaudu, kad užuot skyrus visas pastangas studentams atstovauti, tenka užsiimti ir tokiais dalykais, tačiau nors ir nemalonu, skaidrų LSP administravimą užtikrinti būtina“, – teigė A.Varanauskas, pridurdamas, jog praėjusią savaitę buvo išsiųstas dar vienas raštas LSAS dėl skolos grąžinimo, bet atsakymo kol kas negauta.

LSAS vadovas: apie pretenzijas kalbėti dar anksti

Situaciją 15min.lt „Studentų zonai“ komentuodamas LSAS prezidentas Vilius Morkūnas teigė, kad šiuo metu su VU SA vyksta teisminis ginčas dėl abiejų šalių įsipareigojimų, todėl dar anksti kalbėti apie įvairias pretenzijas.

„Pabrėžiame, kad derybos arba teisminis procesas parodys tikruosius esamos situacijos rezultatus. LSAS visuomet siekia konstruktyvaus dialogo, tinkamai sprendžiant visus klausimus“, – tikino V. Morkūnas.

Papildyta 14.55 val.: 15min.lt žiniomis, praėjusių metų liepos 29 d. Vilniaus apylinkės 2 teisme ginčas dėl LSAS skolos užbaigtas taikos sutartimi, kuri numatė jos grąžinimą keliais etapais. Kadangi skola nebuvo grąžinama, VU SA kreipėsi į teismą, prašydama vykdomojo rašto, kurį pateikus antstoliui pradedamas skolos išieškojimo procesas. LSAS keletą kartų skundė teismo išduotus vykdomuosius raštus. Vilniaus apygardos teismas visus tris kartus nusprendė, kad skundai yra nepagrįsti. Taigi šiuo metu byla teisiškai išspręsta, tačiau nevykdomi taikos sutartimi įtvirtinti įsipareigojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius