Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LSU bendrabučių budėtojomis tapo studentės: ar pasiteisino eksperimentas?

Lietuvos Sporto universiteto (LSU) vadovybė prieš kurį laiką įveiklino savo studentus – jie pakeitė dalį budėtojų bendrabučiuose. Praėjus beveik dviem mėnesiams universitetas džiaugiasi eksperimento vaisiais. Vis dėlto nors pradžioje galvota apie keturis šioje pozicijoje dirbsiančius studentus, panašu, kad greitu metu budėtojo pareigas liks matuotis tik viena studentė.
Mergina su raktu
Mergina su raktu / 123RF.com iliustr.

Priminsime, kad prieš rugsėjį išgirdę tokius universiteto užmojus būsimų universiteto pirmakursių tėvai tiesiog pakraupo.

Vis dėlto už LSU universiteto plėtrą atsakingas Mindaugas Balčiūnas tąkart 15min teigė besiviliantis, kad tėvų kreipimasis į redakciją nesusijęs su vykdomu buvusios įmonės, LSU bendrabučio administratorės, paslaugų sutarties nepratęsimu. Pasibaigus sutarčiai ir per paskelbtą konkursą gavus pasiūlymus su per didelėmis kainomis, universitetas nusprendė bendrabučius administruoti patys.

LSU bendrabučio budėtojomis ėmė dirbti trys studentės.

„Yra aštuoni budėtojai, iš pat pradžių norėjome įdarbinti keturis studentus. Atsirado trys merginos, kurios pradėjo dirbti. Viena po kelių dienų darbo suprato, kad tai – ne jai. Ji išėjo ir liko dvi. Pastarosios sėkmingai dirbo iki šiol. Viena, kiek žinau, galvoja galbūt išeiti“, – studentų įveiklinimą komentavo M.Balčiūnas.

Jis negailėjo pagyrų vienai iš dirbančių – esą ji dirba labai gerai. Tuo metu kita mergina, anot M.Balčiūno, matyt, suprato, kad su paskaitomis ar su laisvalaikiu kertasi, nes darbas ilgesnis nei dienos darbo valandos.

Tvarka tikrai nepablogėjo, sakyčiau, daugeliu atveju, net pagerėjo, – pridūrė M.Balčiūnas.

„Na, ir natūraliai taip situacija dėliojasi. Džiaugiamės, kad patys studentai paragavo to darbo. Kas liko ir kas liks ateity bus matyti, labai patenkinti esame jų paslaugomis, požiūriu ir atsakomybės lygiu. Ateity palaipsniui galėsime daugiau integruoti. Sakyčiau, labai vykęs eksperimentas“, – teigė M.Balčiūnas.

Pasak pašnekovo, ir patys studentai, bendrabučio gyventojai, natūraliai priėmė tai, kad budėtojomis dirba studentės.

„Nebuvo tokio nusistatymo, kad jų amžiaus žmogus negali tokių pareigų atlikti ar pan. Tvarka tikrai nepablogėjo, sakyčiau, daugeliu atveju, net pagerėjo“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Per šį laiką skundų dėl studenčių darbo nebuvo gauta. Universitetas džiaugiasi atsisakęs bendrabučius administravusios įmonės ir šią veiklą perėmęs pats: „Žinot, kaip yra, kai patys tvarką prižiūri. Kai savi žmonės prižiūri, atsakomybės lygis kitas.“​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius