Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Matematikos egzamine – daugiau kaip 16 tūkst. abiturientų

Ketvirtadienį vykusį matematikos valstybinį brandos egzaminą pasirinko laikyti 16 538 moksleiviai. Tai yra trimis procentais daugiau nei praėjusiais metais. Egzaminas vyko 160-yje Lietuvos savivaldybių administracijų įsteigtų centrų.
Matematikos valstybinis brandos egzaminas
Matematikos valstybinis brandos egzaminas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Norint pasiekti aukštesnį matematinį raštingumą ir skatinti mokinius rinktis fizinių ir technologijos mokslų studijas, Švietimo ir mokslo ministerija svarsto galimybę nuo 2016 metų matematikos egzaminą padaryti privalomu visiems abiturientams.

Dėl 2016 metų priėmimo į aukštąsias mokyklas sukurta darbo grupė, sudaryta iš universitetų ir kolegijų, studentų ir moksleivių, Nacionalinio egzaminų centro bei Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų.

Dėl 2016 metų priėmimo į aukštąsias mokyklas sukurta darbo grupė, sudaryta iš universitetų ir kolegijų, studentų ir moksleivių, Nacionalinio egzaminų centro bei Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų.

Grupė pritarė siūlymui, kad 2016 metais pretenduojantieji į valstybės finansuojamas vietas universitetuose ir kolegijose, išskyrus menų studijas, galėtų būti išlaikę matematikos brandos egzaminą.

Tai reiškia, kad abiturientas, pats mokantis už studijas, galėtų matematikos egzamino ir nelaikyti.

2016 metų priėmimo tvarka turi būti nustatyta iki ateinančių mokslo metų pradžios.

Lietuvos moksleivių sąjunga stoja piestu prieš privalomąjį matematikos egzaminą.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, privalomas yra tik vienas egzaminas – lietuvių kalbos ir literatūros. Jo tipą – mokyklinį ar valstybinį – renkasi pats mokinys.

Norint gauti brandos atestatą, abiturientams reikės išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą bei dar vieną pasirenkamą.

Šių metų sesijoje maksimaliai leidžiama laikyti septynis, o ne šešis, kaip buvo anksčiau, brandos egzaminus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius