Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milanno: vairuojant išgėrus – stulpas kelyje atsiranda staiga

Dainininkas ir aktorius Vaidotas Valiukevičius, geriau žinomas Milanno vardu, tikino, kad jam niekada nekilo pagundų vairuoti išgėrus. Vyras džiaugėsi, kad jo aplinkoje – taip pat sąmoningi žmonės, todėl nė karto neteko įkalbinėti draugo ar draugės nevairuoti apsvaigusia galva.
Milanno
Milanno. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Apskritai aš mažai geriu, bet jei išgeriu alkoholinių gėrimų – niekada nesėdu prie vairo. Man net mintis tokia nekyla. O ir mano draugai – visi su protu, todėl niekada nemaišo gėrimo ir vairavimo“, – tikino Milanno.

Pramogų pasaulio atstovas vairuotojo pažymėjimą įsigijo pakankamai vėlai – tik sulaukęs 25 metų. Anot jo, galbūt dėl to jam ir nekyla minčių lenktyniauti gatvėse ar kitaip neatsakingai elgtis prie vairo.

„Iki 25-erių man vairavimo teisių lyg ir nereikėjo – gyvenau patogiai, nes vežiodavo draugai. Tačiau vėliau dėl darbų ir man būtinai prireikė mašinos, – šypsodamasis pasakojo dainininkas. – Galbūt iki 25 metų labiau norisi paspausti greičio pedalą, palenktyniauti, – juk ir draudimo įmokos jaunesniems vairuotojams didesnės ne veltui. O man tikrai nesinori kažkaip pasipuikuoti automobiliu kelyje, nes man mašina – tik susisiekimo priemonė nuo taško A iki taško B.“

Seriale „Mano mylimas prieše“ vieną pagrindinių vaidmenų atliekantis Milanno Lietuvos keliuose labai pasigenda vairuotojų kultūros.

„Vairuotojai labai neatlaidūs vienas kitam, už mažiausią klaidą gali visi užpypsinti, o kur dar nuolatinės lenktynės mieste, nors šalia pilna pėsčiųjų! Pavyzdžiui, Prancūzijoje visai kita vairavimo kultūra – ten visi vienas kitam šypsosi ir avarijų įvyksta kur kas mažiau“, – tikino dainininkas.

Jis pabrėžė, kad smerkia tuos vairuotojus, kurie išgėrę alkoholinių gėrimų vistiek sėda prie vairo, keldami sau ir aplinkiniams didelį pavojų.

„Išgėrusiems vairuotojams nerūpi ne tik vairavimo kultūra – jiems nerūpi absoliučiai niekas. Jie tikriausiai jaučiasi galingais, matydami prieš save platų kelią ir spausdami greičio pedalą, tik gaila, kai staiga per vidurį kelio išdygsta stulpas...“ – apgailestavo ir dar kartą atsakingai elgtis ragino Milanno.

Jei esi atsakingas vairuotojas, pasirašyk „Sėkmės kelio“ sutartį! „Sėkmės kelias“ – tai bendra „15min“ ir Susisiekimo ministerijos iniciatyva abiturientams. Jos metu vyresniųjų klasių moksleiviai ir jau baigę mokyklą kviečiami pasirašyti simbolinę sutartį, įpareigojančią būti sąmoningais ir atsakingai elgtis kelyje.

„Sėkmės kelio“ sutartį 15min.lt portale bus galima pasirašyti iki rugpjūčio pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius