-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonierius Jimmy John Liautaud investuoja į Lietuvos verslumo talentus

Vienas garsiausių JAV verslininkų, lietuvių kilmės milijonierius Jimmy John Liautaud nepamiršta gegužės mėnesį vykusios viešnagės Lietuvoje. Nepraėjus nė mėnesiui po susitikimo su ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto studentais ir startuoliais, JAV verslo ikona paskelbė remsiantis versliausius iš jų. Jis skyrė daugiau nei 60 000 litų studentų stipendijoms, o labiausiai motyvuotus jaunuolius žada pakviesti atlikti praktiką „Jimmy John‘s“ kompanijoje JAV.
Leslie Liautaud, Jimmy John Liautaud, Grazina Liautaud
Leslie Liautaud, Jimmy John Liautaud, Grazina Liautaud

J. J. Liautaud skirdamas stipendijas labiausiai vertino ne studentų akademinius rezultatus, o jų veiklumą ir iniciatyvumą. „The Liautaud Family Business/Finance Scholarship“ stipendija atiteko 5 ISM studentams, kurie dar mokykloje įgyvendino pirmąsias savo verslo idėjas, buvo aktyvūs moksleivių ir studentų bendruomenių nariai, savanoriai, visuomeninių iniciatyvų dalyviai. Dauguma jų savo karjerą pradėjo dar mokykloje, kūrė savo įmones, vasaromis dirbo savo šeimos ar kitose bendrovėse tiek Lietuvoje, tiek svetur. Stipendijos atiteko šiems ISM studentams: Andriui Bukšniui, Karoliui Basevičiui, Simonui Urbeliui, Odetai Valiuškytei, Benui Šemetai.

Mes tikime, kad sėkmingiausi verslininkai ir įmonių vadovai yra ne tik iniciatyvūs ir kupini gerų idėjų, jie yra veiklūs ir pasiryžę savo idėjas paversti sėkmingais projektais. Tokie žmonės keičia visuomenę ir šalį, kurioje gyvena.– sakė Jimmy John ir Leslie Liautaud.

„Mes tikime, kad sėkmingiausi verslininkai ir įmonių vadovai yra ne tik iniciatyvūs ir kupini gerų idėjų, jie yra veiklūs ir pasiryžę savo idėjas paversti sėkmingais projektais. Tokie žmonės keičia visuomenę ir šalį, kurioje gyvena. Tikimės, kad tai įkvėps kitus studentus imtis aktyvios veiklos“, – sakė Jimmy John ir Leslie Liautaud. Paramą studentams milijonieriaus šeima skyrė vieneriems metams. Praėjus šiam laikotarpiui verslininkai žada asmeniškai pabendrauti su kiekvienu studentu, geriausius pakviesti atlikti praktiką vienoje jų vadovaujamų kompanijų JAV arba pratęsti paramą.

Pats J. J. Liautaud verslauja nuo 19 metų. Dar vidurinėje jis kūrė pirmuosius verslo planus, o vos gavęs atestatą, pradėjo verslininko karjerą. 1983 m. J. J. Liautaud įkūrė pirmąjį sumuštinių restoraną, kuris vos per trejus metus virto restoranų tinklu, puikiai žinomu kiekvienam amerikiečiui. Šiuo metu „Jimmy John‘s“ restoranai įsikūrę 43 JAV valstijose, tinklą sudaro 1900 restoranų.

„Jimmy John‘s“ restoranų frančizė – penkta didžiausia frančizė JAV ir patenka tarp didžiausių verslo frančizių pasaulyje. Kiekvienais metais „Jimmy John‘s“ restoranų tinklas generuoja beveik  milijardą JAV dolerių pajamų. Verslumo ikona vadinamas J. J. Liautaud yra išrinktas JAV metų verslininku ir įtrauktas į Čikagos verslo šlovės galeriją.

J. J. Liautaud Lietuvoje lankėsi gegužės 14 dieną. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete jis skaitė atvirą paskaitą studentams, susitiko su ISM Inovatorių bazės startuoliais. Kartu su verslininku Lietuvoje viešėjo jo žmona Leslie Liautaud ir mama Gražina Liautaud. Lietuviškų šaknų turinti  filantropė G. Liautaud Lietuvą lanko ne pirmą kartą: nepriklausomybės pradžioje teikė labdarą ligoninėms, mokykloms. Filantropijos ir paramos Lietuvai tradicijas tęsia jos sūnus Jimmy Johnsu žmona Leslie Liautaud.

Paskaita ISM
Paskaita ISM

Apie ISM Vadybos ir ekonomikos universitetą:

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, įkurtas 1999 m., yra pirmasis nevalstybinis universitetas Lietuvoje. Universiteto steigėjas – BI Norwegian Business School, pripažįstamas viena didžiausių ir geriausių aukštųjų verslo mokyklų Europoje. Pasauliniame universitetų reitinge „Eduniversal“ ISM šeštą kartą skirtos keturios iš penkių galimų palmių šakelių. ISM išlieka tarp stipriausių dviejų šimtų verslo universitetų pasaulyje. Šis universiteto įvertinimas yra aukščiausias Lietuvoje ir vienas aukščiausių Vidurio bei Rytų Europos regione. ISM siūlo visų pakopų studijas: bakalauro, magistratūros ir  doktorantūros, taip pat rengia vadovų studijas ir mokymus. Universiteto studijų kokybę patvirtina Tarptautinė kokybės akreditacija (IQA) ir Europos kreditų perkėlimo sistemos etiketė (ECTS label), leidžianti mainų programų partneriais rinktis pažangiausius Europos universitetus. Universitetas siekia ugdyti ne tik sėkmingus, bet ir atsakingus verslo lyderius. ISM yra vienas iš 100 pirmųjų verslo mokyklų, prisijungusių prie Jungtinių Tautų atsakingo vadybos mokymo principų iniciatyvos (Principles for Responsible Management Education – PRME).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius