-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mokslinės minties šventė 2013“: aukcione varžytasi dėl laiko

Kovo 26-27 dienomis Mykolo Romerio universitete (MRU) įvyko jubiliejinė penkioliktoji tarptautinė mokslinė konferencija „Mokslinės minties šventė 2013“. Jau tradicija tapusia moksline konferencija siekiama plėtoti mokslinę mintį, atsiskleisti akademinės bendruomenės narių kūrybinį potencialą bei suteikti profesinio tobulėjimo galimybes gabiausiems ir aktyviausiems studentams.
Mokslinės minties šventė 2013
Mokslinės minties šventė 2013 / MRU nuotr.

Šiais metais konferencijos dalyviai pristatė straipsnius Europos Sąjungos, tarptautinės, civilinės, baudžiamosios ir kitų teisės šakų klausimais, taip pat buvo galima išgirsti politikos mokslų, ekonomikos ir finansų bei kitų mokslų, sričių pranešėjų pristatymus. Konferencijoje savo mokslinėmis įžvalgomis pasidalino ir svečiai iš Poznanės, Adomo Mickevičiaus universiteto.

Šventės koncepcija neapsiriboja vien mokslinių straipsnių pristatymu. Kasmet išleidžiamas Mokslinės minties šventės leidinys, kuriame publikuojami kompetentingos universiteto mokslininkų redaktorių kolegijos atrinkti straipsniai. O Kovo 26 dieną konferencijos atidaryme susirinkusius garbingus svečius bei akademinės bendruomenės narius, savo atliekama styginių instrumentų muzika džiugino kolektyvas ART VIO.

Kaip ir kiekvienais metais šventės kulminacija tapo socialinis uždarymo vakaras, kuris šį kartą vyko įspūdinguose Verkių dvaro rūmuose. Vakaro metu buvo įvertinti ir prasmingais prizais apdovanoti, geriausių straipsnių autoriai, kuriems prizus skyrė Mykolo Romerio studentų draugijos partneriai bei rėmėjai. Nepamiršta padėkoti ir mokslinių sekcijų, vadovams – už pagalbą jauniesiems talentams, siekiantiems tobulėti bei augti.

Pasibaigus oficialiai socialinio vakaro daliai, universiteto bendruomenės atstovai, ištikimiausi rėmėjai bei draugai („kurstomi“ šaunių socialinio vakaro bei aukciono vedėjų), atskleidė savo azartą vykusiame aukcione. Aukciono metu gautos lėšos yra skirtos kilniam tikslui – paremti Lietuvos vaikų ir jaunimo diabeto asociaciją. Šiais metais aukcione buvo galima įsigyti ne vien daiktus, bet ir laiką. Teisingai perskaitėte, laiką! Kadangi aukcione buvo varžomasi ir dėl dienos praleidimo, kartu su Mykolo Romerio universiteto rektoriumi, prof. dr. Alvydu Pumpučiu, pagal griežtai suplanuotą rektoriaus dienotvarkę.

Savo daiktus aukcionui dovanojo įžymus ir visuomenei nusipelnę asmenys: Lietuvos laisvosios rinkos instituto prezidentas ir Mokslinės minties šventės globėjas Žilvinas Šilėnas, vienas žymiausių Lietuvos psichologinio konsultavimo specialistų, psichologas ir psichoterapeutas prof. Dr. Gediminas Navaitis, teisės filosofijos ekspertas ir, galima sakyti, šios Šventės gyva legenda prof. dr. Saulius Arlauskas, civilinio proceso bei teisminio ginčų specialistas dr. Darius Bolzanas, buvęs ilgametis Mykolo Romerio universiteto Studentų mokslinės draugijos narys, advokatas  Rytis Valūnas, kuris savo įsteigtą prizą pristatė iki šiol aukcione dar nematytu, interaktyviu būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius