Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijos Panevėžyje detalės: prieš „Paskutinį skambutį“ merginą vežiojo Seimo nario sesers sūnus (atnaujinta 14.33 val., video)

Šeštadienį policija pateikia daugiau informacijos ir apie sužalotos abiturientės sveikatą: jai nustatyti dubens kaulų ir dešinės kojos atviri kaulų lūžiai, tačiau gyvybei pavojus negresia.
Po motociklo smūgio lengvasis automobilis net apsisuko, o motociklininkai nuskriejo į pievą.
Po motociklo smūgio lengvasis automobilis net apsisuko, o motociklininkai nuskriejo į pievą. / Gintaro Lukoševičiaus/dienraščio „Panevėžio balsas“ nuotr.

Aiškėja daugiau įvairių detalių, susijusių su visą Lietuvą sukrėtusia penktadienio ryto nelaime Panevėžyje.

Kaip vakar pirmasis pranešė portalas 15min.lt, prieš „Paskutinį skambutį“ abiturientė Karolina nutarė pralėkti su vėjeliu motociklu, vairuojamu 31 metų Raimundo Kaušpėdo. Motociklininkai rėžėsi į automobilį, kuris Klaipėdos gatvėje suko į kairę.

Teigiama, kad po smūgio abu adrenalino mėgėjai oru nuskriejo daugiau nei 100 metrų ir nukrito pievoje.

Motociklo vairuotojas žuvo iš karto.

Vairavo A.Matulo sūnėnas

Žuvusysis yra Seimo nario Antano Matulo sesers sūnus, rašo „Lietuvos rytas“. Sužinojęs apie nelaimę parlamentaras metė darbus ir išvyko rūpintis šeimos reikalais.

Pasirodo, laidojimo namuose „Ramybės takas“ katafalko vairuotoju dirbęs R.Kaušpėdas „britvą“ vairavo jau ketverius metus, o prieš trejus buvo pakliuvęs į žiaurią avariją, per kurią jam net lūžo kaukolė. Tačiau jaunas vyras nelaimę pergyveno ir ne tik atsistojo ant kojų, bet ir vėl apsižergė plieninį žirgą. Tiesa, kaip tikina pažinojusieji, po avarijos Raimundas motociklu važinėdavo kur aks ramiau.

Golfo vairuotoja blaivi, bet neatidi

Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos biuro tyrėjo tarnybiniame pranešime užfiksuota, kad 2010 metų gegužės 28 dieną 10.05 val. Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, ties 153A namu, automobilis „VW Golf“, kurį vairavo blaivi Rasa Čižienė, (gimusi 1972 m., gyvenanti Lituanikos g.) sukdama į kairę, į įvažiavimą į teritoriją, neįsitikino, kad tai bus saugu, ir nepraleido bei susidūrė su priešpriešiais tiesiai važiuojančiu motociklu „Yamaha YZF-R1“. Policijos medžiagoje nurodyta, kad R.Kaušpėdas važiavo didesniu nei leistina greičiu.Prieš trejus R.Kaušpėdas jau buvo pakliuvęs į žiaurią avariją, per kurią jam lūžo kaukolė.

Beje, motociklininkas gyveno toje pačioje Klaipėdos gatvėje, kur ir įvyko tragedija.

Motociklo keleivė Karolina V. (gimusi 1991 m.), kuri buvo registruota Panevėžio rajone, Daukniūnuose, Eimulišlio gatvėje, skubiai išvežta į Panevėžio apskrities ligoninę.

Jai nustatyti dubens kaulų ir dešinės kojos atviri kaulų lūžiai, mergina operuota ir gydoma Intensyvios terapijos skyriuje. Neoficialiais duomenimis, pavojaus gyvybei nėra.

Apkarto staigmena auklėtojai

Po truputį aiškėja ir visas tragedijos scenarijus.

Pasirodo, Panevėžio „Minties“ gimnazijos abiturientams šovė idėja šventės proga motociklu pavėžinti ketvirtosios J klasės auklėtoją Redą Ambrozaitienę.

Tuo pasirūpinti kažkas paprašė „britvą“ turintį R.Kaušpėdą.

Vyras sklandžiai atvežė pedagogę nuo jos namų iki prekybos ir pramogų centro „Babilonas“, kur susirinkę maždaug 280 abiturientų susirikiavo į koloną bei lydimi pučiamųjų orkestro ruošėsi žygiuoti į gimnaziją.

Kai motociklininkas atvežė auklėtoją, prie R.Kaušpėdo priėjo raudona suknele vilkinti abiturientė.

Karolina buvo aistringa motociklų gerbėja. Ji ne tik vairuodavo šiuos plieninius žirgus, bet ir šį šeštadienį  rengėsi dalyvauti motokroso varžybose.

Liudininkai matė, kaip Karolina užsidėjo šalmą, apsikamšė puošnią suknelę ir apsižergė motociklą. Pora nurūko.

Golfo vairuotoja: motociklo net nemačiau

R.Kaušpėdas nuvežė merginą į užmiestį, kur apsisuko ir dideliu greičiu grįžo į miestą.VW vairavusi Rasa aiškino išvengti susidūrimo neturėjusi šansų, nes motociklo ji nei matė, nei girdėjo.

Nelaimė įvyko Panevėžio pakraštyje.

Vietos gyventojai teigia, kad matomumas įvykio vietoje neprastas, tačiau „VW Golf“ vairavusi sukrėsta ponia Rasa žurnalistams aiškino išvengti susidūrimo neturėjusi jokių galimybių. Moteris teigė motociklo nei mačiusi, nei girdėjusi – tik suprato, kad kažkas trenkėsi į jos mašiną ir ši net apsisuko.

Panevėžio krašto televizijos „KTV plius“ parengtą reportažą iš nelaimės vietos galite pažiūrėti čia.

VIDEO: Kraupi avarija Klaipėdos gatvėje, Panevėžyje

Trenksmą išgirdę ir galvas pakėlę žmonės pamatė oru skriejančius motociklininką ir jo keleivę...

Spėjama, kad motociklininkas galėjo važiuoti apie 150 km/val. greičiu.

Beje, automobilio vairuotojai vėliau taip pat prireikė medikų pagalbos, moteris skundėsi nugaros skausmais.

Dienraščio „Lietuvos rytas“ duomenimis, pastaruoju metu R.Kaušpėdas dirbo katafalko vairuotoju laidojimo bendrovėje „Ramybės takas“. Vyras geriau už kitus turėjo būti įsisąmonijęs žiaurų, bet teisingą liaudišką posakį: „Greitai lėksi – lėtai neš...“

Žuvusysis turėjo šeimą, augino 5 metų dukrą. Jis apibūdinamas kaip atsakingas darbuotojas ir gabus savamokslis motociklų meistras. 

Gintaro Lukoaevičiaus/dienraačio Panevėžio balsas nuotr./Apie motociklo greitį ekspertai galės spręsti ir pagal automobilio apgadinimus.
Gintaro Lukoševičiaus/dienraščio „Panevėžio balsas“ nuotr./Apie motociklo greitį ekspertai galės spręsti ir iš to, kaip automobilis apgadintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius