Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mūsų šalies mokiniai parsivežė aukščiausius apdovanojimus ir iš pasaulinės geografijos olimpiados

Lietuvos mokiniai toliau sėkmingai skina laurus tarptautinėse olimpiadose. Taivano sostinėje Taipėjuje vykusioje VIII-ojoje pasaulinėje geografijos olimpiadoje mūsų šalies atstovai iškovojo vieną aukso ir vieną sidabro medalį, o absoliučioje įskaitoje užėmė ketvirtą komandinę vietą.
Mūsų šalies mokiniai parsivežė aukščiausius apdovanojimus ir iš pasaulinės geografijos olimpiados.
Mūsų šalies mokiniai parsivežė aukščiausius apdovanojimus ir iš pasaulinės geografijos olimpiados. / ŠMM nuotr.
Temos: 2 Medalis Geografija

Aukso medalį geografijos olimpiadoje pelnė Vilniaus licėjaus mokinys Adomas Pilinkus, jį ruošė mokytoja Jolita Milaknienė. Sidabro medalį laimėjo Vilkaviškio Aušros gimnazijos mokinys Rokas Danilevičius, jo mokytoja Regina Jašinskienė. Mantas Kasnauskas iš Šilutės Vydūno gimnazijos ir Monika Ulytė iš Vilniaus licėjaus, surinkę taip pat nemažai taškų, liko per plauką už bronzos medalio ribos, teigiama ŠMM pranešime.

Visi Lietuvos komandos nariai ir vadovai buvo apdovanoti garbės raštais. Komandai vadovavo Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos pirmininkas Rytas Šalna ir Vilniaus „Vingio“ vidurinės mokyklos mokytojas ekspertas Georgijus Sapožnikovas.

Šiemetinė pasaulinė geografijos olimpiada Lietuvos jauniesiems geografijos žinovams jau ketvirtoji ir tuo pačiu išskirtinė – aukso medalis joje pelnytas pirmą kartą. Ankstesnėse pasaulinėse olimpiadose, vykusiose Australijoje ir Tunise, mūsų mokiniai yra pelnę vieną sidabro ir šešis bronzos medalius.

Aštuntojoje pasaulinėje geografijos olimpiadoje dalyvavo 27 valstybių komandos – daugiau kaip 100 dalyvių iš 5 žemynų. Pasaulinės geografijos olimpiados vyksta kas dveji metai, joje dalyvaujančių šalių skaičius kaskart didėja.

Šiais metais mūsų šalies mokiniai iš 8 tarptautinių olimpiadų jau parsivežė 3 aukso, 12 sidabro, 10 bronzos medalių bei 2 pagyrimo raštus. Ypač puikiai sekėsi gamtos mokslų atstovams. Korėjoje vykusioje biologijos olimpiadoje laimėti vienas aukso ir trys bronzos medaliai. Jaunieji chemikai iš Japonijos sugrįžo su vienu aukso, dviem sidabro ir vienu bronziniu apdovanojimais. Fizikai pelnė du sidabro bei tris bronzos medalius. Švedijoje vykusioje Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje abi lietuvių komandos iškovojo sidabro medalius. Matematikai Kazachstane apdovanoti vienu sidabro, trimis bronzos medaliais bei dviem pagyrimo raštais. O jaunieji debatininkai tapo absoliutūs nugalėtojai Olandijoje vykusiame IDEA debatų čempionate.

Tikimasi, kad šie tarptautiniai apdovanojimai gabiam Lietuvos jaunimui šiemet dar ne paskutiniai. Kitą savaitę Kanadoje prasideda tarptautinė informatikos olimpiada, o rudenį laukiama puikių rezultatų iš jaunųjų astronomų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius