Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mykolo Romerio universitete – tarptautinė konferencija „Dorybė ir ekonominės krizės“

Liepos 29 – rugpjūčio 1 d. Mykolo Romerio universitete vyks tarptautinė konferencija „Dorybė ir ekonominės krizės“.
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Konferencija organizuojama kartu su Tarptautine MacIntyre‘o mokslinių tyrinėjimų draugija International Society for MacIntyrean Enquiry (ISME) www.macintyreanenquiry.org.

Ši mokslinė draugija susikūrė 2007 metais Londone, siekiant vystyti ir tęsti vieno įtakingiausių pasaulio filosofų ir politologų profesoriaus Alasdairo MacIntyre‘o mokslinius ir filosofinius tyrinėjimus.

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Politikos mokslų katedros profesorius Andrius Bielskis, monografijos Towards a Postmodern Understanding of the Political (2005, London) ir daugelio mokslinių straipsnių autorius, yra aktyvus ISME narys, pasiūlęs draugijos metinę konferenciją 2010 metais organizuoti Vilniuje, MRU. Šiuo metu šiai tarptautinei mokslinei draugijai priklauso daugiau kaip 60 politologų, teologų, sociologų ir filosofų iš JAV, Britanijos, Airijos, Suomijos, Lenkijos, Italijos, Slovakijos, Olandijos, Lietuvos.

Konferencijos organizatorius prof. Andrius Bielskis teigia, kad konferencijos metu bus filosofiškai apmąstoma ne tik pastarųjų metų pasaulio ekonominė krizė, bet ir tai, kokia turėtų būti dorybių etika grįsta ekonomine tvarka. Taip pat bus diskutuojama, kiek yra reikšminga Alasdair MacIntyre‘o filosofija alternatyvios politinės ir ekonominės tvarkos teorinėse paieškose.

Konferencijoje plenarinius pranešimus skaitys Dr Bob Brecher (Braitono universitetas), Prof. John O‘Neill (Mančesterio universitetas), Prof. Clemens Stepina (Vienos universitetas) ir Prof. Zenonas Norkus (Vilniaus universitetas).

Pranešėjai yra pasaulyje žinomi filosofai ir mokslininkai: Prof. John O‘Neill specializuojasi ekonomikos ir etikos santykių problemoje, yra publikavęs 7 monografijas ir iki šimto mokslinių straipsnių tarptautiniuose žurnaluose (Economics and Philosophy, Cambridge Juornal of Economics).

Prof. Bob Brecher yra akademinio žurnalo Res Publica įkūrėjas, kelių knygų ir daugelio straipsnių autorius, iš kurių svarbiausios (Getting What You Want? A Critique of Liberal Morality, 1998 ir Torture and the Ticking Bomb, 2006).

Clemens Stepina yra Vienos universiteto filosofijos profesorius, kuris specializuojasi aristoteliškoje filosofinėje tradicijoje. Prof. Stepina yra daugelio straipnsių ir 2007 m. pasirodžiusios monografijos Systematische Handlumgstheorie autorius.

Prof. Zenonas Norkus yra 2010 m. Lietuvos Nacionalinės mokslo premijos lauretas, daugelio knygų ir straipsnių autorius, kurių svarbiasios yra Max Weber und Rational Choice (2001) ir Kokia demokratija, koks kapitalizmas? (2008).

Konferencijoje pranešimus taip pat skaitys ir kiti Lietuvos mokslininkai: prof. Andrius Bielskis (MRU), prof. Saulius Arlauskas (MRU), doc. Dangis Gudelis (MRU) ir prof. Gintautas Mažeikis (VDU).

Konferencijoje dalyvaus virš 60 mokslininkų iš JAV, Britanijos, Kipro, Ispanijos, Lenkijos, Pietų Afrikos, Italijos, Slovėnijos, Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius