Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nanotechnologijų tyrimams kelią atveria sutartis tarp KTU ir Lietuvos tyrimų centro

Pirmadienį Lietuvos tyrimų centras (Lithuania IBM Research Center) ir Kauno technologijos universitetas (KTU) pasirašė 5 metų trukmės bendradarbiavimo sutartį.
Nanotechnologijų tyrimams kelią atveria sutartis tarp KTU ir Lietuvos tyrimų centro.
Nanotechnologijų tyrimams kelią atveria sutartis tarp KTU ir Lietuvos tyrimų centro. / KTU nuotr.

Tai – penktoji Lietuvos tyrimų centro sutartis su Lietuvos akademinėmis bei mokslo institucijomis.
„Sutarties su KTU pasirašymu baigėme pasiruošimo etapą ir imsimės aktyvaus darbo. Birželį prasidės intelektinės nuosavybės mokymai, kurių metu bus įvertinta intelektinės nuosavybės valdymo padėtis Lietuvoje ir nustatytos reikalingos tvarkos, kaip mokslinius tyrimus atrinkti komercializavimui“, – sakė Lietuvos tyrimų centro direktorius Tomas Deržanauskas.

Pagal šią sutartį KTU Medžiagų mokslo instituto mokslininkai apie dvejus metus stažuosis IBM tyrimų centre Ciuriche (Šveicarijoje), kuris specializuojasi nanotechnologijų srityje. „Sutartis su Lietuvos tyrimų centru ir galimybės stažuotis IBM laboratorijose suteiks mūsų universiteto mokslininkams galimybes įgyti naujų žinių ir vykdyti nanotechnologijų srities tyrimų projektus“, – sakė KTU rektorius profesorius Raimundas Šiaučiūnas.

Medžiagų mokslo instituto direktorius prof. Sigitas Tamulevičius teigė, kad ši sutartis bus naudinga ne tik universitetui, Lietuvos tyrimų centrui, bet ir visuomenei. „Bendradarbiavimo laikotarpiu planuojama sukurti naują būdą kaip nanotechnologijų pagalba užtikrinti efektyvesnį intelektinės produkcijos saugojimą, – teigė profesorius S. Tamulevičius. – Naujojo produkto kūrime dalyvausiantys doktorantai bei kiti universiteto mokslo darbuotojai, turės puikią progą kelti savo kvalifikaciją ir įgyti naujų, vertingų žinių.“

Be KTU, Lietuvos tyrimų centras yra pasirašęs jungtinės veiklos sutartis su Vilniaus universitetu, Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Inovatyvios medicinos centru, Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centru, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu.

Lietuvos tyrimų centras, įsteigtas remiantis LR Vyriausybės ir IBM 2010 m. rugsėjį pasirašyta penkerių metų jungtinės veiklos sutartimi, bendradarbiauja vykdant mokslinius tyrimus, kurie skatina pasaulinėje rinkoje paklausių šiuolaikinių technologijų plėtrą nanotechnologijų, sveikatos apsaugos ir intelektinės nuosavybės valdymo srityje. Lietuva ir IBM lygiomis teisėmis naudojasi tyrimų centro mokslinių tyrimų rezultatais bei IBM laboratorijomis Ciuriche, Almadene, Niujorke ir Haifoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius