Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujame žurnalo „Ozonas“ numeryje pasakojimai apie gerovės iliuziją

Pasirodė naujausias žurnalo „Ozonas“ numeris, jame pasakojama ne tik apie neribotų norų pasaulį ir gerovės iliuziją auksines tapkes turėti savo lentynoje, bet ir skatinama stabdyti skurdą gimdantį vartojimą ir vietoje auksinių tapkių pasirinkti basų kojų prislietimą prie žemės.
Žurnalas "Ozonas"
Žurnalas "Ozonas" / Org. arch.

Numatoma, kad artimiausią keturiasdešimtmetį daugiau negu dvigubai ar net trigubai žmonių gyvens bado bei skurdo simboliu tapusioje Afrikoje.

Žmonija auga. Prognozuojama, kad šiandien užfiksuotas 7,4 milijardų žmonių skaičius 2053 metais dar pakils iki 10-ies milijardų. Sparčiausias gyventojų šuolis numatomas ties industralizacijos slenksčiu atsidūrusiose valstybėse. Todėl lūšnynų gimdomos socialinės, aplinkos taršos bei Žemės resursų vartojimo problemos taps dar aštresnėmis.

Numatoma, kad artimiausią keturiasdešimtmetį daugiau negu dvigubai ar net trigubai žmonių gyvens bado bei skurdo simboliu tapusioje Afrikoje. Tuo pačiu metu gyventojų skaičiaus augimo mažėjimas prognozuojamas beisvystančiose šalyse, kur bus pasiekta didesnė gyventojų gerovė. Atsiras vis daugiau galinčių įpirkti tuos daiktus, kuriuos iki šiol turėjo vien brandžių poindustrinių valstybių gyventojai. Tai sustiprins įtampą dėl gamtos išteklių naudojimo, nes padidės gamyba bei vartojimas šiose šalyse.

Todėl žmonėms artimiausiais dešimtmečiais teks susidurti su vis labiau susiskaidžiusiu pasauliu. Žmonijos susiskaldymą labiausiai skatins nevienodos galimybės vartoti, ribotas priėjimas prie naujovių, inovacijų bei baigtinių Žemės resursų. Jau šiandien stebime, kaip vienoje pasaulio dalyje žmonės kuria patogaus gyvenimo vizijas ir vartoja su jomis susijusias gėrybes, o kitoje, vargingoje dalyje, kuriami šių troškimų fabrikai. Pastaruosiuose klesti žmogaus teisių pažeidimai, eikvojami vietos ištekliai, teršiama aplinka, nes tai – atstumtoji, skurdžioji pasaulio dalis.

Vis didesnį gerovės daiktų kūrimą bei vartojimą skatina nuolat atnaujinami gero gyvenimo įvaizdžiai. Gero skonio kūrėjai, šiandienos lyderiai, savo sekėjų būriams nuolat pateikia vis kitas šiandienos žmogaus elgesio, išorės bei aplinkos kūrimo tendencijas. Tačiau mūsų siekis auksines tapkes turėti savo lentynoje tėra gerovės iliuzija, alinanti gamtos išteklius bei didinanti socialines problemas pasaulyje.

Toks gerovės troškimas žalingas visiems. Vienkartiniai įvaizdžiai tik trumpam užpildo tuštumą.

Toks gerovės troškimas žalingas visiems. Vienkartiniai įvaizdžiai tik trumpam užpildo tuštumą. Nekontroliuodami savo norų, mes galiausiai nebegalime atskirti tikrųjų savo poreikių, galinčių suteikti mums gyvenimo pilnatvę. Todėl šiame numeryje pasakosime apie tai, su kokiais iššūkiais susiduria šiuolaikinis žmogus, žengiantis į naujos tvarkos pasaulį, kuriame gerovė kuriama visiems. Ozonas skatina stabdyti skurdą gimdantį vartojimą ir vietoje auksinių tapkių pasirinkti basų kojų prislietimą prie žemės.

Verskite naujausią ekologinės kultūros žurnalo numerį svetainėje www.ozonas.lt bei dalinkitės radę jį įprastose platinimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius