-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujus mokslo metus pradėsiančių studentų dalis bendrabučių lauks atnaujinti

Rudenį naujus mokslo metus pradėsiančių studentų dalis aukštųjų mokyklų bendrabučių lauks atnaujinti.
Šią vasarą bendrabučiai bus pustuščiai.
Studentų bendrabučiai

Kaip BNS sakė Vilniaus (VU), Vilniaus Gedimino technikos (VGTU) ir Kauno technologijos universitetų (KTU) atstovai, dalyje bendrabučių šiuo metu vyksta bendrųjų patalpų remonto darbai – renovuojamos laiptinės, koridoriai, tualetai, keičiamos durys.

Pasak VGTU studijų prorektoriaus Alfonso Daniūno, šiuo metu didžiausi darbai vyksta 4-ame bendrabutyje (Saulėtekio alėja 18) – jis apšiltinamas, tvarkoma santechnika, keičiamos durys. Tiesa, jame gyvenantiems studentams teko išsikelti į kitus bendrabučius, todėl ne visi buvo patenkinti.

„Tačiau statybos darbų neįmanoma padaryti gyvenant – visų pirma tai kokybės ir saugumo klausimas“, – BNS sakė A.Daniūnas.

Remontą šiame bendrabutyje planuojama baigti iki metų pabaigos.

Renovuojami ir KTU bendrabučiai. Pasak šio universiteto Apgyvendinimo centro Bendrabučių aptarnavimo skyriaus vedėjos Vilmos Kuizinaitės, per praėjusius mokslo metus KTU 3-iajame, 14-ajame ir 15-ajame bendrabučiuose suremontuoti koridoriai ir laiptinės, apšiltintas 13-asis bendrabutis, 10-ajame, 16-ajame ir 13-ajame bendrabučiuose sudėti plastikiniai langai, suremontuota 5-ojo bendrabučio foje.

Šia savaitę planuota pradėti 4-ojo bendrabučio renovaciją.

„Naujovių nelabai yra, o bendrabučiai remontuojami pagal planą. Pagrindas yra bendrų patalpų remontas, tai yra koridoriai, tualetai. Remonto darbai vyks šiais ir kitais metais“, – BNS sakė viešosios įstaigos „Vilniaus universiteto būstas“ direktorius Nerijus Cicilionis.Naujovių nelabai yra, o bendrabučiai remontuojami pagal planą.

Nepaisant aukštųjų mokyklų bendrabučių renovacijos, pastebima, kad norinčiųjų juose apsigyventi mažėja. Nors priėmimas į aukštąsias mokyklas dar nėra pasibaigęs, ai, kad itin didelės konkurencijos dėl vietos bendrabutyje nėra, pripažįsta ir universitetų atstovai. „Kol kas konkurencijos nėra ir visi prašymai, paduoti iki šios dienos, bus patenkinti“, – sakė N.Cicilionis.

Jei studentams nepavyktų gauti vietos bendrabutyje iki rugsėjo, galimybė apsigyventi jame yra ir mokslo metams įsibėgėjus. Kaip skelbiama „Vilniaus universiteto būsto“ interneto svetainėje, iki 15–20 proc. pirmakursių atsisako bendrabutyje skirtos vietos.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius