Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepanaudotos grantų lėšos skiriamos menų studentams

Po priėmimo į aukštąsias mokyklas likusias nepanaudotas menų studijoms skirtas grantų lėšas Švietimo ir mokslo ministerija nutarė skirti papildomoms studijų vietoms universitetuose finansuoti. Valstybės finansavimą gaus dar 55 menų studijų srities pirmakursiai.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.
Temos: 1 Studentai

Kaip teigiama ŠMM pranešime, į papildomas valstybės finansuojamas studijų vietas studentus priėmė Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Vilniaus dailės akademija, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Klaipėdos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Šiaulių universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas.

Spalio 11 d. paskelbus papildomą priėmimą į valstybės finansuojamas studijų vietas, jos buvo pasiūlytos stojantiesiems, kurie dalyvavo bendrajame priėmime ir turėjo aukštus konkursinius balus, paskaičiuotus pagal geriausiai mokyklas baigusiųjų ir stojamąjį egzaminą išlaikiusiųjų eilę. Apie galimybę gauti valstybės finansuojamą vietą stojantieji buvo informuoti individualiai.

Iš viso valstybė šiemet finansuoja studijas beveik septyniems šimtams menų studijų srities pirmakursių: 498 – universitetuose, 194 – kolegijose.

Ruošiantis kitų metų priėmimui, Švietimo ir mokslo ministerija toliau kalbėsis su aukštosiomis mokyklomis dėl priėmimo į menų studijas procedūrų – stojamojo egzamino, vertinimo kriterijų – tobulinimo. Bus siekiama, kad priėmimą į menus organizuojančios aukštosios mokyklos iš anksto apsispręstų dėl komisijų skaičiaus, komisijos narių atrankos principų, pasiūlytų stojamojo egzamino vertinimo ir norminimo tvarkos variantus, geriausiai atitinkančius menų studijų specifiką.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius