Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkite 2012-ųjų įsimintiniausias akimirkas ir žmones studentams

15min.lt „Studentų zona“ kartu su Lietuvos studentų sąjunga kviečia prisiminti svarbiausias akimirkas ir žmones studentams besibaigiančiais 2012-aisiais.
Aukštosios mokyklos absolventai
Aukštosios mokyklos absolventai / 123rf.com nuotr.

Interaktyviame balsavime dalyvaukite gruodžio 14–gruodžio 19 d. Kam atidavėte daugiausia balsų, paaiškės gruodžio 20 d. Sulaukusieji daugiausia jūsų balsų bus pakviesti į „15min“ redakciją ir apdovanoti.

Nuo penktadienio rinkite „Metų studentų renginį“, „Metų studentų žiniasklaidą“, „Metų skandalą“, „Metų pasiekimą“. Taip pat balsuokite už, jūsų manymu, verčiausius tapti „Studentų lyderiu“ ir „Studentų verslininku“. Taip pat balsuokite už „Metų akciją“, „Metų nusivylimą“ ir „Metų išradingiausius“.

Metų studentų renginiu pretenduoja tapti: TSD Kaunas, FIDI, Tyrėjų naktis ir Kauno miesto studentų lyga.

Pretendentai į metų studentų žiniasklaidos titulą: studentų laikraštis „Studentų era“, informacinė svetainė jaunimui Jaunimogidas.lt, Kauno technologijos universiteto televizija (KTU) KOBRA TV, studentiškas leidinys „Njuspeipis“, studentų laikraštis „Savas“, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) radijas, Vilniaus universiteto radijas START FM, Klaipėdos universiteto (KU) studentų atstovybės laikraštis „Veto“.

Išrinkite ir metų skandalą. Pretendentai: VU prodekanas Algirdas Miškinis išvadino studentus „nesveikais“; Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų ir „Economus“ arši kova; KU vienu metu vadovavo du rektoriai.

Metų pasiekimu pretenduoja tapti: pasiekimas aukštojo mokslo prieinamumo srityje: labiausiai pritaikyta ir daugiausia studentų su specialiaisiais poreikiais priėmusi aukštoji mokykla – VDU; pergalė akademinio sąžiningumo fronte: KTU atšaukė prieš dešimtmetį Pauliui Banevičiui suteiktą mokslo daktaro laipsnį; studentų atstovavimo stiprėjimas: nebe vienas, o du studentų atstovai aukštųjų mokyklų tarybose.

Balsuokite ir, už jūsų nuomone, verčiausią tapti studentų lyderiu. Kandidatai: Europos studentų sąjungos pirmininke išrinkta Karina Ufert, Nobelio taikos premijos įteikime dalyvavusi Europos jaunimo forumo viceprezidentė Guoda Lomanaitė, Laurynas Mačiulis ir Vytenis Buzas, kuriuos hobis nuvedė į NASA.

Metų nusivylimu pretenduoja tapti: naujoji valdžia už užsitęsusias Švietimo ir mokslo ministro paieškas; Švietimo ir mokslo ministerija už tai, kad Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus, kuris turėjo pradėti dirbti 2009,  dar vis nėra; naujoji valdžia už tai, kad Vyriausybės programoje pasižadėjo bendradarbiauti su akademine bendruomene, bet rengdama programą su ja nepasitarė.

Rinkite metų studentų akciją: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto kraujo donorystės akcija, MEDI‘2012 akcija: medicinos studentai nemokamai tikrino gyventojų sveikatą, akcija „Nešiukšlinkime savo kalbos“, studentų akcija prieš kyšius gydytojams.

Metų studentų verslininku pretenduoja tapti: kelionių ekspertas Makalius-Rimvydas Širvinskas ir veiklą kukliame bendrabučio kambaryje pradėję keli KTU studentai po kelerių metų subūrė rimtą programuotojų komandą, kuriančią sistemas didžiausioms užsienio įmonėms (bendrovė „Telesoftas“). Taip pat tarp pretendentų – elektroninės piniginės „Tapsis“ KTU studentams kūrėjai.

Pretendentai į metų išradingiausių titulą: studentai iš daugiau nei 12 tūkstančių panaudotų plastikinių kamštelių sukūrė milžinišką mozaiką; KTU kelias savaites iš plastikinių butelių gamino žaislus, kuriais puošė savo studentų miestelio ir Laisvės alėjoje vietoje fontano pastatytas žaliaskares; antikrizinis studento namas už 200 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius