Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešvaistykime studentiško laiko

„Be reikalo praleisti laiką yra daug pragaištingiau, negu mėtyti į jūrą auksą ir kitus brangius metalus“, – teigė amerikiečių rašytojas Orisonas Swettas Mardenas. Ar studijų metais mes nepraleidžiame laisvo po paskaitų laiko veltui?
Laikrodis
Laikrodis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Studijos Darbas

Yra kelių tipų studentai: vieni diena iš dienos lėbauja, kiti paskiria visą savo laiką mokslams, treti suspėja pasimokyti, pasilinksminti ir dar turi visuomeninės veiklos ar net dirba. Tačiau ką po studijų metų veiks pirmieji – prašėlioję savo laiką ir greičiausiai iš universiteto pasisėmę ne per daugiausiai žinių? Ir ar iš tiesų sėkmingai savo karjeras pradės tie, kurie visą laisvą laiką paaukojo karčių mokslo šaknų krimtimui? Manau, kad geriausiai studentiško gyvenimo metus prisimins ir ateityje daugiausiai naudos turės tie, kurie spėja suderinti viską.

Studijuoju Vilniaus universitete, dieniniame skyriuje, į paskaitas vaikštau, dirbu dviejuose darbuose, rašau į „Studentų erą“, dalyvauju universiteto akademinės tobulėjimo grupės veikloje, lankausi renginiuose ir skiriu laiko draugams. Dažnai išgirstu klausimą: „Kaip visur spėji?“ Atsakymas paprastas – reikia planuoti laiką. Svarbiausia – paskirstyti priotetus, užduodant sau klausimą, kas yra svarbiausia, o kas mažiau svarbu. Tiesa, ne visada viskas pavyksta taip, kaip norėtųsi, ir kartais dėl vienų dalykų tenka aukoti kitus, tokius kaip miegas ar papildomas gilinimasis į studijas. Todėl idealiausia susirasti veiklą, kuri būtų ir darbas, ir laisvalaikis.

Paklausite, ką duoda toks „plėšymasis“ ir aktyvi veikla ką nors aukojant? Darbas – pinigus ir taip darbdavių reikalaujamą patirtį, veikla organizacijose ar savanoriavimas duoda galimybę mokytis ir klysti, dirbti komandoje, ugdo atsakomybės, visuomeniškumo jausmą, pilietiškumą. Taigi produktyvus laikas ir aktyvi veikla padeda išsiugdyti gebėjimus, kurių nesuteiks nei viena perskaityta knyga ar laikas, praleistas vakarėlyje. Aktyvaus studento prasminga asmeninė patirtis yra investicija, kuri bus naudinga užvėrus universiteto duris. Tad nešvaistykime studentiškų metų veltui.

Skaityk „Studentų erą“!

logotipas/„Studentų era“
logotipas/„Studentų era“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius