Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo kandidatai į Šiaulių universiteto rektoriaus kėdę

Penktadienį. vykusiame atvirame Šiaulių universiteto tarybos posėdyje oficialiai pristatyti penki pretendentai į Šiaulių universiteto vadovo postą. Tarybos posėdžio metu paskelbti ir patvirtinti 4 pretendentai, vieno pretendento kandidatūra įsigalios tik patikslinus pretendento pateiktus dokumentus.
Šiaulių universiteto taryba
Šiaulių universiteto taryba / Šiaulių universiteto nuotr.

Tarybos posėdyje, remiantis Šiaulių universiteto Rektoriaus rinkimų tvarkos aprašu, buvo atplėšti pretendentų eiti rektoriaus pareigas vokai ir patikrinti visi privalomi dokumentai.

Rektorius penkerių metų kadencijai bus renkamas slaptu balsavimu tarybos posėdyje rugpjūčio 25 d. Rektorius bus laikomas išrinktu, jeigu už jį balsuos ne mažiau kaip 7 tarybos nariai. 

Į Šiaulių universiteto rektoriaus pareigas pretenduoja klaipėdietis socialinių mokslų daktaras, verslo konsultantas dr. Artašes Gazarian, Šiaulių universiteto laikinasis rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis, Šiaulių universiteto Technologijos ir gamtos mokslų fakulteto docentas dr. Alfredas Lankauskas ir Šiaulių universiteto Humanitarinio fakulteto dėstytojas doc. dr. Stasys Tumėnas.

Šių pretendentų pateikti dokumentai atitiko visus reikalavimus, todėl tarybos posėdyje jų kandidatūros buvo patvirtintos.

Į rektoriaus vietą taip pat pretenduoja Mykolo Romerio universiteto Socialinės informatikos fakulteto dekanas doc. dr. Saulius Norvaišas. Tačiau jis įpareigotas  per tris darbo dienas patikslinti pateiktus dokumentus. Tik tuo atveju jis toliau galės dalyvauti rektoriaus rinkimuose.

Pateikti pretendentų dokumentai bus perduoti Šiaulių universiteto senatui, kurio posėdis numatytas rugpjūčio 13 d. Senatas susipažins su kandidatais ir išsakys tarybai savo nuomonę.

Rektorius bus renkamas slaptu balsavimu tarybos posėdyje rugpjūčio 25 d. Rektorius bus laikomas išrinktu, jeigu už jį balsuos ne mažiau kaip 7 tarybos nariai. Rektorius išrenkamas penkerių metų kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius