Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo „Rugsėjo 1-osios“ studentiškų grupių sąstatas

„Rugsėjo 1-ąją“ Vilniaus Vingio parke kartu su Keistuolių teatru, G&G Sindikatu, „Biplan“ ir Dee&Kamy Didžiojoje scenoje išvysime geriausias studentiškas grupes: Garbanotas bosistas, „Candee train“, „Serum“ bei specialiu organizatorių sprendimu pakviestus „Fun Clock“.
Paaiškėjo „Rugsėjo 1-osios“ studentiškų grupių sąstatas.
Paaiškėjo „Rugsėjo 1-osios“ studentiškų grupių sąstatas. / Organizatorių nuotr.

Studentiškų grupių atranka vyko dviem etapais. Pirmasis etapas buvo elektroninėje erdvėje „Rugsėjo 1-osios“ puslapyje, „Facebook“ socialiniame tinklalapyje. Iš 22 grupių ir atlikėjų atrinktos 6 geriausios.

Antras etapas vyko rugpjūčio 12 d. Vasaros terasoje (sostinės Mokytojų namų kiemelis). Nemokamo koncerto-konkurso metu kiekviena grupė vertinimo komisijai bei susirinkusiems žiūrovams pristatė 20 minučių programą. Ją įvertinusi komisija iš 6 pirmąjį etapą įveikusių grupių atrinko 3 geriausiai pasirodžiusias: Garbanotą bosistą, „Candee train“ ir „Serum“ atlikėjai buvo vertinami pagal bendrą originalumą, sceninį įvaizdį, atliekamos muzikos kokybę ir gerbėjų palaikymą. Pagrindinis konkurso netikėtumas – ketvirtoji, žiūrovus bei komisiją sužavėjusi ir papildomai koncerte groti pakviesta grupė „Fun Clock“.

„Išrinkti tik tris grupes iš visų pasirodžiusių buvo iš ties nelengva užduotis, kadangi grupės buvo labai skirtingos tiek grojamu stiliumi, tiek atliekamų kompozicijų sudėtingumu, originalumu ir profesionalumu. Žinoma, jog tikruosius favoritus buvo galima atspėti jau ir iš publikos reakcijos bei gerbėjų palaikymo. Nuo pat pradžių buvo aišku, jog į laimėtojų pozicijas turėtų stoti daugiau nei trys grupės“ – pasakojo „Rugsėjo 1-osios“ vertinimo komisijos narys Vytautas Juzėnas.

„Atranką sėkmingai įveikusios grupės įrodė, kad yra vertos groti „Rugsėjo 1-ąją“ ant Didžiosios scenos. Visi atlikėjai yra charizmatiški, drąsūs, turi savo stilių ir jų visų malonu klausyti. O pamatę kokio palaikymo sulaukia grupė „Fun Clock“, supratome, kad privalome leisti jiems pasirodyti.“ – tikino „Rugsėjo 1-osios“ organizatorė Ieva Svitojūtė.

Dabar atlikėjai ruošiasi didžiajam pasirodymui Vingio parke, kur juos išvys tūkstančiai žmonių. Pasak organizatorių ir vertinimo komisijos nario Stanislovo Jaščenko – „Ši šventė yra ne tik turiningas laiko praleidimo būdas ir galimybė išgirsti profesionalius atlikėjus, bet ir galimybė iškilti naujoms, perspektyvioms jaunimo grupėms.“

Antrus metus iš eilės „Rugsėjo 1-osios“ šventėje Vingio parke dalyviai bus įtraukti į Pramogų erdvėje vyksiančius socialinius, kultūrinius ir meninius projektus ir net trijose scenose jiems gros 18 skirtingų atlikėjų ir grupių. Dienos metu Pramogų erdvėje dalyvaujantys jaunimo klubai, organizacijos ir projektai suteiks progą išbandyti naujų dalykų, sužinoti, žaisti, dalyvauti konkursuose ir laimėti prizų.

Vakare visų šventės dalyvių laukia įspūdingas koncertas su šviesų, lazerių ir dūmų efektais. Trijose scenose gros įvairius skonius atitinkantys geriausi Lietuvos atlikėjai. Didžiojoje scenoje pasirodys Keistuolių teatras, G&G Sindikatas, „Biplan“, Dee & Kamy, Garbanotas bosistas, „Candee train“, „Serum“ ir „Fun Clock“. ZIP FM Dj scenoje siautės Dj Saint (KaZantip), Virus J feat. Jurga, Andy Lau feat. Golden Parazyth ir RyRalio. Roko scenoje griaudės Katedra, Thundertale, Mandragora, Pergalė, Wozu ir Life‘e Edge. Vakarą pabaigs įspūdingas muzikinis fejerverkų šou. Bilietus platina Bilietų pasaulis, bilietai brangs. Vaikams iki 7 m. įėjimas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius