Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos Trečiojo amžiaus universitetas paskelbė mokslo metų pradžią

Pirmadienį Palangos Senosios gimnazijos salė buvo pilna garbaus amžiaus miestiečių – per 300 kurorto senjorų pakviesti į Palangos Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) atidarymo ir mokslo metų pradžios šventę. Gėlės, sveikinimai bei skrabalų virtuozo Regimanto Šilinsko pasirodymas padėjo sukurti išskirtinę šventinę nuotaiką.
Studijuoti šiemet panoro dar daugiau senjorų.
Vis daugiau senjorų nori studijuoti. / A.Kripaitės/15min.lt

Palangiškių susidomėjimas galimybe tobulinti savo žinias pranoko organizatorių lūkesčius – dar pavasarį įsteigus TAU, norą jame studijuoti pareiškė keli šimtai vyresnio amžiaus kurorto gyventojų. Pasak Palangos švietimo pagalbos tarnybos direktorės Vilmos Želvienės, dėl didelio kurorto senjorų susidomėjimo teko koreguoti planus – pratęsti registracijos į TAU veiklą. Tad šiais mokslo metais Palangos TAU vienija 310 senjorų.  

Vyresnio amžiaus gyventojams skirtas universitetas turi savo vėliavą (autorė – menininkė Gražina Oškinytė), būsimųjų studentų valia kurorto TAU garbės rektoriumi tapo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus.  

Š. Vaitkus, pirmadienį kreipdamasis į palangiškius, susirinkusius į TAU atidarymo ir mokslo metų pradžios šventę, pabrėžė, jog šią dieną įgyvendinta dar vieną savo svajonė. „Sukūrėme TAU Palangoje, kad jūs, mielieji, po dienos bei vasaros darbų galėtumėte susitikti vienas su kitu, pabendrauti. Mokytis niekada ne vėlu, Todėl visos Savivaldybės tarybos vardu linkiu jums gerų mokslų“, - sakė Š. Vaitkus. 

TAU – savarankiška, savanoriška visuomeninė organizacija, savo veikla užtikrinanti vyresniojo amžiaus žmonių geresnę socialinę integraciją į visuomenę, skatinanti jų efektyvų, produktyvų bei aktyvų gyvenimą, palaikanti jų darbingumą ir fizinį aktyvumą. Tai paskatinimas pagyvenusiems žmonėms, kurie jau baigę darbinę veiklą – jiems atveriama galimybė bendrauti, įgyti žinių, pasijusti reikalingiems, naudingiems, įdomiems ne tik sau, bet ir kitiems. Senjorams sudaromos sąlygos saviraiškai ir patirties sklaidai. 

Tokio pobūdžio universitetai Lietuvoje veikia jau dešimt metų, žinias juose jau gilina didžiųjų Lietuvos miestų, Kretingos, Kėdainių, Jonavos bei kitų rajonų senjorai. TAU filialai yra įsikūrę visuose didžiausiuose šalies miestuose bei rajonų centruose – jų yra per 20. 

Į TAU priimami visi norintieji – nepriklausomai nuo išsilavinimo bei socialinės padėties. Lankydami užsiėmimus žmonės ne tik įgyja žinių, bet daug dėmesio skiriama bendravimui – kartu švenčiamos Kalėdos, Velykos, organizuojamos vakaronės, koncertai, jubiliejai, keliaujama po Lietuvą. Baigusiems TAU išduodami tai patvirtinantys pažymėjimai, tačiau senjorams nereikia laikyti egzaminų, įskaitų. Mokslas šiuose universitetuose nemokamas. 
Mokslai TAU truks dvejus metus, mokslo metų pradžia – spalio 1 d., pabaiga – balandžio 1 d.  

Palangos senjorai žinias gilins pasirinktame iš keturių TAU fakultetų: Sveikatos, Dvasinio tobulėjimo, Kraštotyros ir turizmo bei Menų. 

Spalį visiems TAU senjorams vyks bendros paskaitos. Pirmoji Palangos Tau studentų bendra paskaita vyks spalio 18 d. 15 val. Palangos senosios gimnazijos salėje. Gydytoja Filomena Taunytė skaitys paskaitą „Žmogus gyvenimą turi nugyventi sveikas“. 

Palangos miesto šiųmečiame biudžete TAU veiklai numatyta 10 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius