Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PANKO SA pirmininkas Donatas Šniutė: apsispręsti dėl studijų padėjo Lietuvos prezidentų pasirinktas kelias

Panevėžio kolegijos studentų atstovybės (PANKO SA) pirmininkas Donatas Šniutė baigė mokyklą praėjusiais metais. Tuomet atsakymą, kokias studijas pasirinkti, jam padiktavo Lietuvos prezidentų pasirinktas kelias ir atsidavimas savo gimtajam miestui.
PANKO SA pirmininkas Donatas Šniutė
PANKO SA pirmininkas Donatas Šniutė / Asmeninio archyvo nuotr.

„Baigiau Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinę mokyklą. Tai mokykla, davusi ir labai daug žinių kaip jaunam specialistui, ir užauginusi mane kaip asmenybę“, – gerų žodžių savo mokyklai negaili D.Šniutė.

Kadangi trys iš keturių Nepriklausomos Lietuvos prezidentų baigė statybos mokslus, apsisprendžiau lengviau. Teigė D.Šniutė.

Vaikinas dar besimokydamas svarstė, kokius ir kur mokslus rinktis toliau. „Pasirinkti studijas, kuriose galėtų atskleisti savo gebėjimus – tai turbūt yra didžiausias iššūkis abiturientui. Ne visiems tai pavyksta“, – teigia D.Šniutė, pripažindamas, kad jis taip pat pakankamai ilgai dvejojo.

„Tačiau kadangi trys iš keturių Nepriklausomos Lietuvos prezidentų baigė statybos mokslus, apsisprendžiau lengviau“, – šypsosi PANKO SA pirmininkas.

Pasak jo, tikriausiai kiekvienas besimokydamas mažesnio miesto mokykloje svajoja kaip įmanoma greičiau bėgti studijuoti į didmiestį – Vilnių ar Kauną, tačiau jis visuomet žinojo, kad studijas rinksis savo gimtajame mieste ir savo aukštojoje mokykloje.

„(Norėjau – aut.) ne tik studijuoti, bet ir savo idėjomis, darbais prisidėti prie Panevėžio kolegijos gyvenimo kūrimo“, – teigia D.Šniutė.

Pats sėkmingai įveikęs pirmuosius studijų metus ir džiaugdamasis savo pasirinkimu šių metų abiturientams vaikinas linki nesirinkti studijų, pasak jo, pagal „mandrą“ pavadinimą, neįsigilinus į dėstomus dalykus ir kokią naudą gautas diplomas duos ateityje.

„Taip pat manau, kad mokytis niekada nevėlu ir anksčiau mokyklas, kolegijas ar universitetus baigusius kviečiu nesustoti ir toliau mokytis bei tobulinti savo žinias, gebėjimus“, – ragina PANKO SA pirmininkas.

„Renkasi studentų lyderiai“ – bendra „Studentų zona“ ir LSAS iniciatyva. Tikimės, kad padėsime abiturientams pasirinkti tinkamą kelią!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius