Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2011“ padės surasti savo kelią

Vasario 3–5 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ jau devintąjį kartą vyks viena didžiausių Baltijos šalyse tarptautinė žinių paroda – „Mokymasis. Studijos. Karjera 2011“. Šiemet paroda akcentuos pasirinkimo kur studijuoti ir kuo būti svarbą bei skatins kiekvieną ieškoti savo atsakymo ir specialybę rinktis gerai apgalvojus.
„Litexpo“
„Litexpo“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Studijų pasirinkimas yra pirmas svarbus žingsnis planuojant savo ateitį ir karjerą. Tai daryti reikėtų ne spontaniškai, paskatintam tėvų, draugų ar bendrų madingų tendencijų, o gerai įvertinus savo asmeninius gebėjimus, įgimtas savybes ir mokslo sritis, kurios „artimos širdžiai“. Todėl šiemet paroda akcentuos individualaus pasirinkimo svarbą“, – sako LITEXPO direktoriaus pavaduotoja Kristina Pladienė.

Pasirinkti teisingai lankytojams padės neformalus bendravimas su 110 mokymo įstaigų iš 15 pasaulio valstybių. Jos supažindins su savo studijų programomis ir padės kiekvienam besidominčiam suprasti savo poreikius ir apsispręsti ką pasirinkti.

Pasirinkti studijas padės ir Švietimo bei mokslo ministerijos organizuojami renginiai abiturientams „Atrask pasaulį Lietuvoje“. Besidomintieji aukštojo mokslo permainomis galės dalyvauti diskusijoje su Švietimo ir mokslo ministru Gintaru Steponavičiumiu, dalyvauti konferencijoje.

Renginių, kurie padės priimti sprendimus dėl ateities, netrūks visas tris parodos dienas. Čia vyks specializuoti seminarai, pristatymai ir konferencijos, kuriuose bus kalbama apie sėkmingą karjerą padariusius žmones, apie tai, kaip planuoti savo ateitį ir karjerą, apie tai, kodėl svarbu savo ateities kelią rinktis pačiam. Parodos metus lankytojai galės atlikti ir „Savęs pažinimo testus“, kurie padės įvertinti ir psichologinius ateities studijų pasirinkimo motyvus – interesus, vertybes, polinkius, stipriąsias ir silpnąsias savo puses.

Pirmą kartą parodoje vyks ir netradicinio formato renginiai „Neformate“: seminaras–detektyvas „Tapatybės vagystės“ apie savo duomenų, garbės ir orumo apsaugojimą internete, pokalbis–intriga „Rinkis kelią, ne takelį“ apie kelius į laimę, sėkmės mokymo seminaras „Kuo būti. Kokią specialybę pasirinkti“, seminaras „Renkuosi mokyti“ apie mokytojo darbą, jį lydinčius mitus ir netikėtas tiesas, pokalbis apie finansus ir finansinę nepriklausomybę su „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadove Lietuvoje Odeta Bložiene.

Iš viso parodoje šiemet vyks net 65 renginiai. Tokia gausi renginių programa šioje parodoje numatyta pirmą kartą.

Svajojantys išmokti reikalingo ir įdomaus amato, kuris ateityje garantuotų darbą ar paskatintų kurti nuosavą verslą, parodoje ras pačias reikalingiausias šiandienos darbo rinkoje specialybes ir profesijas, kurios bus gyvai demonstruojamos „Amatų mieste“. Iš viso čia bus galima susipažinti su 18 specializuotų profesijų transporto, tarptautinių pervežimų, automobilių diagnostikos, remonto, viešbučių, restoranų paslaugų, ekologinio ūkio, alternatyviosios energetikos, sveikatinimo paslaugų srityse, taip pat su santechniko, suvirintojo, floristo, statybininko, fotografo, kirpėjo, kosmetologo, visažisto, masažuotojo specialybėmis.

Paroda vyks 5-oje LITEXPO salėje ir užims 5600 kv.m. plotą. Tai didžiausias šios parodos užimamas plotas per visą jos organizavimo istoriją nuo 2003 metų. Parodoje dalyvaus 110 mokymo įstaigų: Lietuvos universitetai, kolegijos, profesinės mokymo įstaigos, kalbų kursus rengiančios bendrovės, užsienio mokymo įstaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius