-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Parodoje „Studijos 2014“ abiturientai egzaminuos aukštąsias mokyklas

Tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje „Studijos 2014“ - išskirtinė galimybė zonoje 3K abiturientams susitikti ir prie kavos puodelio pasikalbėti su universitetų vadovais, dėstytojais, studentais. Kokios studijų programos populiariausios, o kurios perspektyviausios? Kokio dydžio stipendiją gali gauti ar į kokią užsienio šalį išvykti? Ką daryti, jeigu nemėgsti matematikos, tačiau nėra nieko įdomiau už chemiją? 3K zonos šūkis – kava mūsų, klausimai tavo!
 Paskutinė parodos „Studijos 2013“ diena
Paskutinė parodos „Studijos 2013“ diena / 15min.lt/Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ parodų grupės vadovė Jolanta Masiulienė sako, kad zona 3K – šių metų parodos naujiena. „3K – tai kryptis, kalbėtojas, kava. Šis projektas sumanytas norint abiturientus ir mokslo įstaigų atstovus susodinti neformalioje aplinkoje prie puodelio kavos.  Jaučiamės atliekantys savotišką misiją – sudaryti palankiausias sąlygas abiturientams apsispręsti, kokias studijas rinktis. Pasiimi nemokamą puodelį kavos, sėdi prie dominančio universiteto stalo ir kalbiesi. Tikiu, kad daugiausiai išloš tie, kurie į 3K zoną užsuks iš anksto apgalvoję klausimus“, - pasakoja J. Masiulienė.

3K zonoje abiturientų, tėvų, pedagogų lauks ir paruoštas programas rodys trylika mokslo įstaigų: Vytauto Didžiojo universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas, Kauno kolegija, Mykolo Romerio universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Klaipėdos universitetas, Šiaulių universitetas, Kauno technologijų universitetas, Vilniaus kooperacijos kolegija, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Socialinių mokslų kolegija, Klaipėdos valstybinė kolegija ir Lietuvos edukologijos universitetas.

Lietuvos studentų sąjungos akademinio proceso ir studijų reikalų koordinatorė Birutė Noreikaitė pasakoja, kad tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje „Studijos 2014“ Lietuvos studentų sąjunga pasiūlys aukštajai mokyklai ir moksleiviui apsikeisti rolėmis – šįkart egzaminą laikys ne abiturientas, o aukštoji mokykla. „Mokiniams – tai puiki proga susidaryti nuomonę apie aukštąsias mokyklas ir jas tarpusavyje palyginti, o pastariesiems - sužinoti, kaip juos vertina mokiniai“, - sako Birutė Noreikaitė.

Pasak Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro direktorės Valerijos Bernotienės, idėja, kad aukštosios mokyklos ir moksleiviai apsikeičia vaidmenimis yra puiki. Egzamino ir testo formatas padės abiturientams geriau pažinti aukštąją mokyklą, bendruomenę ir jos kultūrą. Neformali aplinka suteiks galimybę ne tik sužinoti apie konkrečias studijų programas, bet ir pabendrauti, išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus ir iš VGTU dėstytojų, vadovų, ir esamų studentų.

Klaipėdos universiteto viešųjų ryšių atstovė Edita Valinčienė pasakoja, kad 3K zonoje su abiturientais susitikti pasiūlė profesoriui Valentinui Masalskiui. „Pokalbį moderuos Lietuvos studentų sąjungos atstovas, taigi jis nebus formalus ar iš anksto parengtas. Prof. Valentinas Masalskis savo studentų itin mėgiamas, lengvai randa kalbą su jaunais žmonėmis, yra charizmatiškas, todėl laukia įdomus pokalbis“, - įsitikinusi Edita Valinčienė.

Pirmą kartą organizuojamą žaismingą egzaminą sudarys trys dalys. Pirmoje – aukštųjų mokyklų prisistatymas. Antroje egzamino dalyje aukštosioms mokykloms bus pateikiamas iš anksto moksleivių suformuotų dešimties klausimų testas apie studijų kokybę, studijų ir kultūrinę aplinką, paramą studentams. Paskutinė egzamino dalis bus skiriama atviriems klausimams. Neformalioje aplinkoje mokiniai turės galimybę užduoti aukštųjų mokyklų atstovams rūpimus klausimus ir gauti daug naudingos informacijos, kuri padės apsispręsti, kokią aukštąją mokyklą ir studijų kryptį rinktis.

Paroda „STUDIJOS 2014“ vyks vasario 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Joje dalyvaus 193 mokymo įstaigos iš 13 šalių: Lietuvos, Australijos, Austrijos, Danijos, D. Britanijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Rusijos, Šveicarijos, Vokietijos. Parodoje lankytojų lauks visos Lietuvos aukštosios mokyklos, kolegijos, per 70 profesinio rengimo ir verslo mokyklų, profesinio rengimo centrų, apie 50 mokymo įstaigų iš užsienio šalių. Parodos metu bus surengti 172 renginiai apie karjeros planavimą, studijų pasirinkimą ir kitomis savo kelio ieškančiam jaunimui aktualiomis temomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius