Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Pasaulinio lygio mokslininkas Lietuvoje pristatys lėto mąstymo koncepciją

Elektroninis paštas, socialiniai tinklai telefonuose ar planšetiniuose kompiuteriuose, kasvalandiniai žiniasklaidos priemonių „degančių“ naujienų pranešimai – visa tai yra dalis realybės, patiriamos nuolatinio prisijungimo prie tinklo metu. Vienas žymiausių Europos antropologų Thomas Hyllandas Ericksenas kritikuoja komunikacijos ir informacijos revoliuciją, tvirtindamas, kad ji lėmė to, kas vyksta lėtai, menkumą. prisidėjo prie chaoso sukūrimo ir įvedė greitojo laiko sampratą.
Antropologas Thomas Hyllandas Ericksenas
Antropologas Thomas Hyllandas Ericksenas / Vu nuotr.

Į Lietuvą atvykstantis Norvegijos Oslo universiteto socialinis antropologas profesorius T. Hyllandas Ericksenas tvirtina, jog komunikacijos revoliucija įvedė greitojo laiko sampratą. Tai – viena priežasčių, kodėl šiandienos mokslininkai daug dėmesio skiria šiuo metu vykstančių reiškinių tyrimams. Apie tai jis skaitys pranešimą Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultete (VU KF) vykstančioje konferencijoje „Komunikacijos ir informacijos mokslai tinklaveikos visuomenėje: patirtys ir įžvalgos. II“.

„Skaitant pranešimą „PowerPoint“ pristatymo nebus, o visi išmanieji įrenginiai privalės būti išjungti“, – konferencijos organizatoriams rašė profesorius T. Hyllandas Ericksenas.

Oslo universiteto Technologijos, inovacijų ir kultūros centro socialinės antropologijos profesorius daugelį metų studijavo identiteto politiką, nacionalizmą ir globalizaciją. Per paskutinį dešimtmetį išleido du veikalus apie globalizaciją, knygą apie antropologiją ir viešąją erdvę, pristatė antropologinę žmogaus saugumo koncepciją. Lietuvoje T. Hyllandas Ericksenas žinomas kaip knygos „Akimirkos tironija“, nagrinėjančios neplanuotus modernumo padarinius, autorius.

VU Komunikacijos fakultete birželio 19-20 d. vykstančioje konferencijoje profesorius skaitys pranešimą „Momentinė komunikacija ir lėtas mąstymas“. Pranešimas bus skaitomas birželio 19 d. Mokslinės komunikacijos ir informacijos centro (MKIC) Konferencijų salėje (Saulėtekio al. 5, Vilnius), pradžia – 11.30 val.

Konferencijoje „Komunikacijos ir informacijos mokslai tinklaveikos visuomenėje: patirtys ir įžvalgos. II“ pranešimus skaitys JAV, Norvegijos, Olandijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos mokslininkai, kurie aptars šiuolaikinių komunikacijos ir informacijos tyrimų problematiką, diskutuos apie socialinių ir kultūrinių tyrimų rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius