-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažeidžiamiausia visuomenės dalis – mūsų vaikai

Kad vaikas būtų sveikas, normaliai augtų ir vystytųsi, būtų žvalus, stiprus ir protingas: būtina sukurti palankią sveikatai aplinką bei formuoti sveikos ir saugios gyvensenos įpročius. Taip lavinami vaikų gebėjimai rinktis sveiką gyvenimo būdą.
Renginyje
Renginyje / LITEXPO

Pažeidžiamiausia visuomenės dalis yra mūsų vaikai, todėl ugdant vaikų sveikos gyvensenos įpročius, mokyklose dirba visuomenės sveikatos biuro specialistai. Viena iš prioritetinių Lietuvos biurų veiklų – tai vaikų sveikatos stebėsena ir stiprinimas. Šią veiklą Lietuvos miestuose ir rajonuose ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo mokyklose vykdo biurų visuomenės sveikatos specialistai.

Aktualiausios problemos, į kurias orientuota mokyklų sveikatos specialistų vykdoma vaikų sveikatos mokymo ir ugdymo veikla: tai nesveika mityba ir fizinio aktyvumo stoka, vis dažniau vaikų ir paauglių tarpe pasitaikančios patyčios, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimas, nesaugus elgesys namuose, mokykloje, gatvėje.

Sveikos ir saugios elgsenos įpročiai ugdomi įvairių veiklų metu, teikiant informaciją, kuri lemia žinojimą, skatinantį motyvaciją elgtis sveikai. Kad užsiėmimų turinys būtų informatyvus, forma originali ir įdomi, tikslinga naudoti įvairias vaizdines mokymo priemones. Kiekvienais metais  Lietuvos sveikatos biurai skiria lėšų mokymo priemonių įsigijimui, tačiau aprūpinti priemonėmis kiekvieną ugdymo įstaigoje sveikatos priežiūrą vykdantį visuomenės sveikatos specialistą, neturi galimybės. Todėl kviečiamos ir ugdymo įstaigos, esant galimybei, skirti tam lėšų, nes tik bendromis pastangomis galime ugdyti sveikos ir saugios gyvensenos įpročius ir stiprinti vaikų sveikatą.

Parodoje „Mokykla“ UAB „Mokslo technologijos“ atstovai pristatys sveikos gyvensenos, taisyklingų higienos įgūdžių lavinimo, žalingų įpročių prevencijai skirtas vaizdines priemones, o parodoje „Vaikų šalis“ galėsite susipažinti su Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vykdoma veikla. Specialistai konsultuos tėvelius ir vaikus „Šeimų mokyklėlėje“. Daug dėmesio bus skiriama temoms: sauga, burnos bei rankų higiena, sveika mityba ir kt. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius