Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažink Pietų Korėją su ESN VGTU

Vilniaus Gedimino technikos universitete trečius metus gyvuojanti ir su užsienio ryšių direkcija bendradarbiaujanti organizacija ESN VGTU kiekvieną semestrą ne tik rūpinasi šimtais atvykstančių studentų iš daugiau nei dvidešimties užsienio šalių, organizuoja jiems renginius, išvykas, rengia socialinius projektus, bet ir stengiasi parodyti kultūrų įvairovę kitiems VGTU studentams.
Pažink Pietų Korėją su ESN VGTU.
Pažink Pietų Korėją su ESN VGTU. / ESN VGTU nuotr.

Jau trečią savaitę, kiekvieną antradienį VGTU centriniuose rūmuose yra organizuojami korėjiečių kalbos kursai, kuriuose gali apsilankyti kiekvienas, kurį domina ši šalis, jų kultūra ar kalbos ypatumai. Norėdama išnaudoti galimybę pasidalinti korėjiečių kultūra su kitais, ESN VGTU pasiūlė organizacijos nariui ir korėjiečių kultūros mylėtojui Juliui Baradinskui suorganizuoti šios kalbos pamokėles. Atvykę pagal mainų programą VGTU studentai iš Pietų Korėjos mielai sutiko pravesti pamokas ir labai džiaugėsi, kad  yra žmonių, besidominčių šia tolima šalimi.

Pirmoji pamoka, pasak organizatoriaus, buvo kaip eksperimentas, matyt, tokio didelio susidomėjimo nebuvo tikėtasi, tačiau susirinkusieji pirmą kartą išreiškė didelį entuziazmą mokytis toliau, todėl paprašė tęsti pamokas. Pamokose dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir užsienio studentai -  tadžikai, vokiečiai, turkai, čekai. Paklausyti pamokų atėjo ir korėjiečiai iš VU bei ISM universitetų.  Pirmoje paskaitoje apsilankė apie dvidešimt žmonių, o trečioje auditorija jau buvo perpildyta, todėl pradėta mąstyti apie didesnę.

Pradėję nuo paprasčiausių žodžių, tokių kaip, labas ar ačiū , tolimesnėse paskaitose susirinkusieji mokėsi rašybos, raidžių jungimo, specifinio tarimo ypatumų. Paprašius perskaityti ant lentos užrašytus žodžių junginius, tuoj pat pakyla daug rankų.  Be kalbos ypatumų korėjiečiai papasakojo apie savo šalį,  rodė prezentacijas apie žymiausias vietas, aiškino vėliavos reikšmę, net paprašė ją nupiešti, o geriausiai tai padariusius apdovanojo suvenyrais iš Pietų Korėjos. Taip pat buvo parodyta ištrauka iš populiariausios Pietų Korėjos televizijos dramos bei pačių korėjiečių nufilmuotas ir visus pralinksminęs vaizdo klipas su gyvenimiška situacija. Tačiau viena iš įsimintiniausių akimirkų, pasak apsilankiusiųjų, buvo studento Myounghun Lee auditorijai padainuotas Pietų Korėjos himnas.

Didėjant susidomėjusių šiomis pamokomis skaičiui, paskaitos bus organizuojamos ir toliau, o visus besidominčius ESN kviečia apsilankyti jose antradieniais 19 valandą VGTU centrinių rūmų 624 auditorijoje. Daugiau informacijos apie ESN VGTU rasite Facebook tinklapyje,o apie ESN organizacijų šeimą: www.esnlithuania.org, www.esn.org.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius