-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Penkis šimtukus gavęs abiturientas iš Tarptautinės informatikos olimpiados grįžo su medaliu

Iš 26-iosios tarptautinės informatikos olimpiados, vykusios Taipėjuje, Taivane, lietuviai grįžta iškovoję du bronzos medalius.
Lietuvos komanda
Lietuvos komanda / ŠMM nuotr.

Šiemet tarptautinėje informatikos olimpiadoje dalyvavo 311 mokinių iš 82 šalių. 

Sėkmingiausiai iš lietuvių pasirodė penkis šimtukus brandos egzaminuose gavęs Vilniaus licėjaus dvyliktokas Mantas Pajarskas – jis iškovojo bronzos medalį. M. Pajarskui šis medalis ne pirmasis. Balandžio pabaigoje vykusioje Baltijos šalių informatikos olimpiadoje jis irgi pelnė bronzos medalį. 

Bronzos medalį taip pat parveža vienuoliktokas Domantas Jadenkus iš Grigiškių „Šviesos“ gimnazijos.

Tarptautinėje informatikos olimpiadoje Lietuvai dar atstovavo abiturientas Kasparas Masiukas iš KTU gimnazijos bei Vilniaus licėjaus devintokas Gustas Mockus.

Mantas Pajarskas, Domantas Jadenkus ir Kasparas Masiukas olimpiadai ruošėsi Vilniaus universiteto Šeštadieninėje informatikos olimpiadininkų mokykloje. Gustą Mockų olimpiadai ruošė Vilniaus licėjaus mokytoja metodininkė Irina Čibiraitė.

Komandai vadovavo dr. Jūratė Skūpienė (Vilniaus universitetas) bei 2014 metų Baltijos šalių informatikos olimpiados, vykusios Lietuvoje, techninio komiteto vadovas Motiejus Jakštys, šiuo metu dirbantis "SpilGames", Nyderlanduose.  

Jau antrus metus iš eilės vieno iš šešių dalyviams duodamų spręsti uždavinių autorius yra lietuvis  Vytautas Gruslys, Kembridžo universiteto (Jungtinė Karalystė) doktorantas. Jo uždavinys Geležinkelis (angl. Rail) buvo pateiktas olimpiados dalyviams pirmąją sprendimo dieną. V. Gruslys buvo pakviestas į 2014 m. olimpiados mokslinį komitetą ir kartu su komanda vyko į Taipėjų.  Komandą taip pat lydėjo Vilniaus universiteto profesorė Valentina Dagienė, informatikos olimpiados tarptautinio komiteto narė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius