Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pensilvanijos universitete uždrausta naudotis „Facebook“

Mokslų ir technikos universitete Pensilvanijoje savaitei uždrausta naudotis socialinias tinklalapiais internete, tokiais kaip „Facebook“, „Twitter“.
„Facebook“ logotipas
„Facebook“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo užsienio spauda, po savaitės studentai turės pristatyti savo įspūdžius apie tai, kaip jiems sekėsi gyventi be socialinių portalų.

Į eksperimentą vis dėlto bus įtraukti ne visi studentai. Užblokuoti socialinių puslapių portalai bus tik tiems, kurie gyvena studentų miestelyje, gyvenantys už jo ribų, galės nevaržomai naudotis jais ir toliau. Studentai, kurie turi išmaniuosius telefonus, taip pat galės naudotis socialiniais portalais, nepaisydami universitete paskelbto draudimo.

Draudimą iniciavo universiteto rektorius Ericas Darras.

Laikinas draudimas naudotis socialiniais tinklalapiais – tai E.Darro bandymas parodyti studentams jų priklausomybę nuo socialinių tinklalapių ir pastebėti, kokią įtaką tai jiems daro.

Universiteto rektorius tikina nesantis nusiteikęs prieš naujas technologijas.

„Aš tik noriu stebėti, kaip eksperimentas pakeis studentų elgesį universitete, kaip dažnai jie skolinsis išmaniuosius telefonus iš draugų, kad galėtų pasitikrinti savo „Facebook“ profilį“, – tikina E.Darras.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius